Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

Komunisti sa DF-om na izbore u Nikšiću

Opštinski komitet Jugoslovenske komunističke narodne partije Crne Gore JKPCG Nikšića donio je odluku da će na lokalnim izborima 12. marta, učestvovati zajedno sa Demokratskim frontom.

Prema riječima predsjednika OKJKPCG Radislava Stanišića, Komunisti su Demokratski front prepoznali kao koaliciju partija koje su u stanju da zaustave dalji sunovrat nikšićke privrede, a građanima, koje je sadašnja vlast dovela do krajnje bijede, povrate slobodu i dostojanstvo.

– Pošto se DF u svom programu zalaže za državnu svojinu i socijaldemokratiju, a to su principi na kojima se zasnivaju najbolja društva poput Švedske, Norveške, Kanade, Francuske. Zašto onda DF ne bi mogao, koristeći svoja programska načela, bogate resurse, svojim zanjem, upravljanjem i organizovanjem, a uz podršku građana, ostvariti ekonomski procvat Nikšića iz kojeg se mladi neće iseljavati, već će moći da nađu posao u svojoj struci, a ne po političkoj pripadnosti, poručio je Stanišić na današnjoj konferenciji za medije, prenose Dnevne novine.

Komunisti posebno cijene zalaganje DF-a da odluku o ulasku Crne Gore u NATO donesu građani na referendumu, dodao je Stanišić.

Dopada im se, kako je istakao, i to što DF pokušava da stvori slobodne i nezavisne institucije sistema koje će biti u službi građana, a ne partijski servis DPS-a.

– Zato pozivamo građane da 12.marta izađu na izbore, i pokažu ljudsku, moralnu, i građansku hrabrost, i svojim glasom zaustavimo DPS vlastelu. Ako želite život dostojan čovjeka pridružite se DF-u kao što smo učinili mi Komunisti, zaključio je Stanišić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve