Petak, 24 Maja, 2024
Rubrika:

Jednostavna vježba i ovakva ishrana čine čuda! (VIDEO)

Ukoliko se držite ovih uputstava i vježbate redovno, uz preporuku hrane koja pomaže da se na području stomaka skuplja sve manje naslaga, postići ćete željeni ravni stomak veoma brzo

Lični trener Nadija Fervedr, koja je napravila sjajan posao sa svojom kompanijom koja pruža kompletnu uslugu organizacije aktivnosti u životu, mršavljenja, psihološke pomoći i koječega drugog, otkriva za Daily Mail jednostavnu vježbu za koju ne treba izdvojiti više od 15 minuta dnevno.

Ukoliko se držite uputstava i vježbate redovno, uz preporuku hrane koja pomaže da se na području stomaka skuplja sve manje naslaga, Fervedr tvrdi da ćete vrlo brzo primijetiti rezultate koji će na kraju dovesti do željenog ravnog stomaka.

KRATKA VJEŽBA

Lezite na leđa, stegnite stomak tako da osjetite pritisak na podu ili strunjači, a ruke ispružite ravno sa svake strane tijela na podu. Podignite koljena, a potom dižite jednu po jednu nogu i gurajte ih naizmjenično prema naprijed, kao da vozite bicikl u vazduhu.

Što sporije izvedete ovu vježbu, biće vam teže, a time i efikasnije. Ali, krenite tempom koji vam odgovara. Idealno bi za početak bilo da jedan minut vježbate, a jedan minut odmarate, i tako osam puta.

ŠTO DA JEDETE

Ako želite ravniji stomak, odaberite probiotike i prebiotike jer najviše doprinose i pomažu zdravoj probavi.

Probiotici su dobre bakterije koje su zdrave za normalnu crijevnu funkciju, a prebiotici su prehrambena vlakna i ugljeni hidrati koji funkcionišu poput hrane za probiotike.

Kao namirnice koje sadrže prirodne probiotike navode se kiseli kupus, svaki jogurt s naznačenom probiotskom kulturom i punomasni nepasterizovani sirevi. Takve namirnice podstiču rast i razvoj korisnih bakterija u organizmu, dok su prirodni prebiotici banane, zob, crni i bijeli luk.

Fervedr sugeriše svakodnevnu konzumaciju vlakana za održavanje ravnog stomaka i to iz povrća i voća.

Uz sve navedeno, ključno je piti dovoljno tečnosti, a za sveukupni dnevni unos preporučuje dva litra s posebnim naglaskom na biljnim čajevima.


kako zategnuti stomak by zanimljivo

Izvor: Stil.kurir.rs

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve