Srijeda, 29 Maja, 2024
Rubrika:

“Imaginarijum” sjutra u Zahumlju: Gost Božidar Bobo Đurović, pozorišni i radio režiser

Cilj je da se kroz fenomen slike sagleda i afirmiše savremena umjetnička scena i kritika i posebno kod mlađih generacija, razvije i sugeriše vrjednosni stav o konkretnim umjetničkim djelima. U programu će se predstaviti i o fenomenu slike govoriti renomirane ličnosti sa regionalne i državne kulturno – umjetničke scene.

U četvrtak, 11. aprila u sali JU Zahumlje Nikšić u 19 časova, nastavlja se realizacija projekta Imaginarijum. Tema devete sesije je Slika i pozorište, a gost će biti Božidar Bobo Đurović, pozorišni i radio režiser. Razgovor će voditi autorka projekta Imaginarijum, istoričarka umjetnosti i urednica programa u JU Zahumlje Kristina Radović.

JU Zahumlje za tekuću godinu planirala je novi projekat iz kulturno – umjetničkog stvaralaštva, pod nazivom Imaginarijum (latinski imago, imaginis slika). Projekat će obuhvatiti niz sesija čija će osnovna tema biti fenomen slike tretiran kroz razne umjetnosti. Cilj je da se kroz fenomen slike sagleda i afirmiše savremena umjetnička scena i kritika i posebno kod mlađih generacija, razvije i sugeriše vrjednosni stav o konkretnim umjetničkim djelima. U programu će se predstaviti i o fenomenu slike govoriti renomirane ličnosti sa regionalne i državne kulturno – umjetničke scene.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve