Osim što su ostatku svijeta pokazali kako se nepokolebljivo treba boriti za svoja prava, demonstranti u Hongkonku pokazali su i da znaju šta su njihove obaveze, piše RTS.

Foto: Kin Cheung/AP

Poslije novog masovnog protesta, na kojem je prema nekim navodima bilo više od milion ljudi, demonstranti su odlučili da ostanu i u pola tri ujutru očiste ono što su ostavili za sobom.

Na fotografijama podijeljenim na Tviteru vidi se grupa od nekoliko desetina demonstranata kako poslije masovnog nedjeljnog protesta na ulici skuplja đubre koje je ostalo.

Ovo nije prvi put da su se demonstranti u Hongkongu latili metle, jer je i snimak od 12. juna takođe zabilježio sličan prizor.

Prije neki dan građani Hongkonga pokazali su i veliku dozu solidarnosti kada su se usred protesta ispred vladinog kompleksa razdvojili kako bi napravili mjesta za ambulantna kola.

Masovni protesti u Hongkongu izbili su prije desetak dana nakon usvajanja zakona o izručivanju osumnjičenih sudovima u Kini. Zakon je poslije nekoliko dana demonstracija suspendovan.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments