Subota, 13 Aprila, 2024
Rubrika:

Cdu: Priča o depolitizaciji Budve je mrtvo slovo na papiru

Konstituisanje nove vlasti u Budvi ide sporo, ali sigurno po istom modelu kako je to radio i DPS svih ovih godina iza nas, saopšteno je iz Cdu.

Poručuju da su dolaskom nove vlasti u Budvi, konstituisane od desetak stranaka, očekivali diskontinuitet u odnosu na dosadašnji DPS model naimenovanju kadrova.

– Očekivali smo drugačiji kadrovski pristup jer su gotovo sve partije koje danas konstituišu novu vlast, to najavljivale u predizbornoj kampanji kao najznačajniji iskorak u demokratiji naše male opštine, saopštili su iz ove partije.

– Da je priča o depolitizaciji u Budvi bila i ostala samo mrtvo slovo na papiru ili bolje reci lažno obećanje novih političkih aktera vidjeli smo danas kada je objavljena podjela političkog kolača iliti opštinskih funkcija između desetak novih konstituenata vlasti. Funcije i opštinski resori su podijeljeni preciznošću hirurškog noža na zadovoljstvo svih stranaka nove vlasti, a građani Budve će morati pričekati neku novu priliku za depolitizaciju opštinske uprave. Ponovo smo vidjeli da su stranački interesi važniji od opštih interesa građana i da je partitokratija po ko zna koji put nadjačala istinsku demokratiju. Nažalost, DPS način kadrovskog vladanja nastavlja da živi u Budvi, ali u drugačijem obliku. Do sada se partijska podobnost pri zapošljavanju dokazivala sa jednom partijskom knjižicom, a od sada će se lojalnost dokazivati sa desetak stranačkih knjižica, poručuju iz Cdu.

– Sve ovo je samo početak nove kadrovske politike po starom modelu. Za novu vlast je ova priča najznačajnija jer da nije, valjda bi se potrudili da prvo donesu budžet grada i planove za organizovaniji pristup turističkoj sezoni koja je na pragu. Umjesto svega toga samo je zavrćen partijski rulet, funkcije i fotelje se upravo objavljuju kao najznačajniji dobitak, zaključuju se u saopštenju Cdu koje potpisuje portparol Nenad Pavićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve