Utorak, 28 Maja, 2024
Rubrika:

Bil i Melinda Gejts zvanično razvedeni

Njihov razvog potpisan je u ponedjeljak okončavši tako sagu koja je krenula kada su saopštili da se razilaze u maju 2021. godine

Razvod osnivača Majkrosofta Bila Gejtsa i Melinde Frenč Gejts, koosnivača jedne od najvećih privatnih fondacija na svijetu je okončan pred sudom u Sijetlu, navodi “Business Insider”.

Njihov razvog potpisan je u ponedjeljak okončavši tako sagu koja je krenula kada su saopštili da se razilaze u maju 2021. godine.

Gejtsovi su se vjenčali 1994. i imaju troje dece. Foks je u maju prenio da je zahtjev za razvod podnijela Melinda Gejts navevši da je njihov brak „nepopravljivo uništen“.

Bil i Melinda Gejts su tada naveli da su postigli dogovor o podjeli zajedničke imovine i najavili da će nastaviti zajednički filantropski rad, podsjeća Rojters.

Njihova zadužbina službenog naziva „Bill & Melinda Gates Foundation“ sa sjedištem u Sijetlu, postala je jedan od najuticajnijih i najsnažnijih pokretača za globalno javno zdravlje u protekih 20 godina, a potrošila je više od 50 milijarda dolara u borbi protiv siromaštva i bolesti.

Zadužbina je lani obećala oko 1,75 milijarda dolara pomoći za suzbijanje covida-19.

Nisu objavljene nikakve pojedinosti iz ugovora o razvodu braka na sudu u Sijetlu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve