Petak, 1 Marta, 2024
Rubrika:

April u znaku književnosti

U aprilu će biti organizovan i prvi Festival književnosti

Narodna biblioteka „Radosav Ljumović” tokom aprila organizuje bogat program – radionice za djecu, promocije knjiga, tribine, interaktivne diskusije i predavanja. Osim toga, u aprilu će biti organizovan i prvi Festival književnosti.

Aprilski repertoar Biblioteke započeće danas, 1. aprila, u 19h, sa trećom tribinom serijala „Crnogorska književnost kroz vjekove“. O periodima baroka i prosvjetiteljstva, o najznačajnijim predstavnicima ovih epoha u književnosti u Crnoj Gori govoriće Aleksandar Čogurić.

Promocija monografije „Crnojevići – treća dinastija” će biti uprličena u četvrtak, 7. aprila, dok je za naredni vikend planirana kreativna radionica za đecu “Biblioterapija” i Prva likovna radionica „Podgorica grad knjige”.

„Riječ o Podgorici” – promocija knjige Slobodana Boba Čukića „Od Podgorice ka Cetinju” biće organizana 12. aprila, a dan nakon toga publika će biti u prilici da isprati nastavak serijala „Kružoci”, program ukrštanja različitih sfera umjetnosti, kulture i nauke, ovog puta posvećen mladim crnogorskim književnicama i književnicima. Takođe, program “Mlada crnogorska drama” biće organizovan 14. aprila, a više detalja o njemu biće dostupno uskoro.

Radionica i promocija bojanke za djecu „Crnojevići”, kao i druga likovna radionica “Podgorica grad knjige” biće upriličeni 16. aprila, dok će se prvi Festival književnosti održati od 18. do 20. aprila.

Tribina žene u kulturi, na temu književnosti, biće održana 21. aprila, a bogat aprilski repertoar će zaključiti likovna izložba učenika osnovne škole u okviru konkursa „Podgorica grad knjige”, koja će biti organizovana 25. aprila.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve