Nedjelja, 14 Aprila, 2024
Rubrika:

U raljama Dalaj Lame

Teško je povjerovati da političari koji zastupaju interese bošnjačkog naroda u Crnoj Gori ne prepoznaju aktuelne političke procese. Teško je povjerovati i da pristaju na ignorisanje sve očiglednije uspostave projekta ''srpski svet''. Teško je povjerovati i da ne prepoznaju činjenicu da upravo pripadnici bošnjačkog naroda čine najveći broj iseljenika iz Crne Gore. Teško je povjerovati u bilo koju drugu računicu osim one o privremenom, ličnom komforu.

piše: Željko Vukmirović

Koji Mandić? Koja lama? Koja zastava? Koji crni Svetosavski bal?

I to bi bio epilog stava Bošnjačke stranke koja je odlučila da se ne pridruži podnošenju krivične prijave protiv predsjednika Skupštine Andrije Mandića zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, time što je u svom kabinetu istakao zastavu druge države.

Biće da su bošnjački političari mnogo napredni. Ne bave se oni tričarijama poput predsjedovanja izvršnim zakonodavnim tijelom od strane spektakularnog četničkog vojvode ili iskompleksiranim isticanjem zastava. Imaju oni pametnija posla. Ili samo svoja posla…

Bošnjaci u Crnoj Gori znaju sve o Mandiću. A i o njegovim zastavama. Znaju sve i o Svetosavskom balu. A i o padanju u trans dok se uz histeričnu vrisku prolamaju stihovi iz obaveznog srpskog hegemonističkog gradiva “kukaju Turci, leleču bule”.

Bošnjački politički predstavnici su već nešto drugo. I biće, stvarno, da su napredni.

Dok prosrpske i proruske političke strukture uporno rade na destabilizaciji i urušavanju crnogorske države, politički predstavnici Bošnjaka se prilagođavaju novonastalom kalkulativnom rasporedu snaga na političkom tržištu. U prilog realizaciji priželjkivanih ličnih angažmana.

Ili su možda svi zaboravili čuvenog predsjednika Skupštine opštine Petnjica Adnana Muhovića koji je novi i donirani auto marke “Dacia”, sa plaćenim osiguranjem i garancijom na pet godina mijenjao jer – “ne može predsjednik da se vozi u rumunskom autu”. Čak, priča kaže i da je rekao da je takav auto više za prodavce usisavača marke “rejnbou”.

Teško je povjerovati da političari koji zastupaju interese bošnjačkog naroda u Crnoj Gori ne prepoznaju aktuelne političke procese. Teško je povjerovati i da pristaju na ignorisanje sve očiglednije uspostave projekta “srpski svet”. Teško je povjerovati i da ne prepoznaju činjenicu da upravo pripadnici bošnjačkog naroda čine najveći broj iseljenika iz Crne Gore. Teško je povjerovati u bilo koju drugu računicu osim one o privremenom, ličnom komforu.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić je od prigodnog Raja Evrope ovih dana avanzovao u namazanog Dalaj Lamu. Praktično, svetac. Uzgred, stiče se utisak da je sa svojim rasprostranjenim osobljem srušio skoro sve barijere koje dijele Crnu Goru od promocije u minornu srpsku pokrajinu. Ili tek uslužnu izbornu jedinicu beogradskog režima. Uostalom, Rajo Dalaj Lama zna sve o bilo kakvim barijerama. Svojevremeno je i privođen zbog ilegalnog prelaska crnogorske granice. Kao, bio je zalutao. Sada se, pak, pronašao. U uzmicanju političkih predstavnika Bošnjaka. I postao velika faca.

Prodavci usisivača marke “rejnbou” su bili bolji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Šou mora da ide dalje

Neozbiljno

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
18.02.2024-10:00 10:00

Postupak Bošnjačke stranke se ne može objasniti niti odobriti. Ovi koji su odlučili da ne tuže vojvodu ne vide šta im Dario sa saborcima iz DF radi u Pljevljima. Saglasni su sa Darijom i Vojvodinim četnikovanjem po Skupštini na svakom koraku? Sramota!

Anthropos
18.02.2024-10:02 10:02

Bošnjački lideri vode veoma lošu, kratkovidu, politiku “appeasement”-a (pomirenja, bolje reći beskičmog popuštanja) prema sve agresivnijem velejsrpskom klero-nacizmu? Zaboravljaju, da kada “srbstvo” završi posao sa Crnogorcima, doći če i oni na red. Samo što više neće biti Crnogoraca da ih brane?

Tara
18.02.2024-10:03 10:03

Cetnici..teroristi-pucisti..trebaju sto vise glasova..zato su im potrebni bosanci..na celo Ibrahimovica..a i onoga albanca iz Tuzi–kako bi CG srusili…Sram vas bilo..Doce i nas Dan..kao sto je i uvijek dolazio…
Postojace Crna Gora,dok je Lovcena i Durmitora,dok je mora pod Barom i Kotorom,dok je sunca i dok je Grahova..
Ne damo te Crna Goro,Ne damo te!

dragan
18.02.2024-18:13 18:13

Svaka cast Gospodine. Respekt.

Ante
18.02.2024-18:54 18:54

Previše su Srbi genocida nad Bošnjacima napravili – od Srebrenice pa unazad u povijest, a da se u njih ne bi uvukao STRAH!

Krsto
18.02.2024-21:57 21:57

Pare vrte dje burgija nece…