Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Tri (moja) uslova domaćim Srbaljima: pravim (1/3) i švagnutim zanovijetalima (2/3) – kojizi ne znadu đe udaraju od više trta-vrta i trt-mrt srbovanja

U vaskolikoj Evropi (ne znam kako stvari stoje sa centralnoafričkim plemenima, ali čisto sujmam da su skloni konvertitstvu) jedino je kod ovdašnjih, navodnih ''Srbalja'' (Posrbica - 2/3 od 28,73%) došlo do: teeeškoga mentalnoga oboljenja, i pratećega nenaravnoga poremećaja. Drugojako rečeno: došlo je do odrođavanja i, ka' naredna faza - do izrođavanja. Gledano od iskona: samo je kod nacionalnih Prebjeglica u Crnoj Gori zabilježena masovna degeneracija identiteta!

Za aktuelno.me

Piše: Miodrag Draga Blažo'a BAJKOVIĆ, pleme Građani – Riječka nahija – atar Prijestolnice Cetinje

U naslovu štiva metnuh: ”domaćim Srbaljima” (dominantno mnim na Posrbice), jer imamo nezamislivo velji komat uvezenih Srbalja (isključivo mnim na Uteklice).

Srbalje-Uteklice iz ‘90-ih, od kojih je GRO protivucrnogorski nastrojenih straaašnih ništavila – nikad, ni na po ure, a kamoli na 24 ure: NE smijemo smetnuti s uma.

Pošto su neđe otud utekli i ovamo se dovukli – ogromna višina ih se samo takvim ”ljuckovinama” pokazalo, tj. Crnoj Gori skoro listom svojski ”zafalilo” i čojski ”odužilo”.

Znači, državi zaslužnoj da su se ‘90-ih skapulali i masovno službe podobijali.

Brojni među njima su (od države ili vlasnika pojedinih privatnih firmi) darovne im stanove pošklapali.

Nekate, no im je i to bilo malo – pa postaše ”naši” vrli izvanjsko-prokletosavski:

LITIJAŠI-ULIČARI = GROBOLUPEŽINE

Sram ih i stid zavazda bilo – skupa sa tamo-njihovim nevaljatnim potomstvom!!!

”Blagoš” nama š njima – i to: zanavijek ”blagoooš”!

Mi, starośedioci Crne Gore, rodoljubi sve tri naše vjere smo se, uz takve diiivne mustre – baš ono debelo ”usrećili”.

Smeta li komu od vas čitalaca, domaćijeh Srbaljah (pravih i nakrivo nasađenih): ISTINA o Uteklicama iz ‘90-ih?

U slučaju da smeta, potom – kad ste vi u pitanju: to i nije ništa iznenađujuće – nije novina.

Tako ”istinoljubivim” i teško ”ugroženim” ober-lažovima: svakoja istina smeta!

Po vašoj znamenitoj ”istinoljubivosti” iliti lažavinama, i pečobraznom otimanju tuđega iliti lopužanju (od povjesnice i dinastija, …, preko štamparija i knjiga, …, do crkava i grobova) – cijeli bogovjetni svijet vas je: OFTA’.

No, ovđen nije riječ ot uvezenim Uteklicama, ali se razlika sa domaćim Posrbicama mora (barem genetski) jasno potegnuti.

Drugojako rečeno: ruku na srce, koliko gođ se ovizi našizi iz petnija žilah upirali, i mislili/izmišljali da su sa tamo-njima isti narod – zbilja veli da se: ”žabe i babe ne sabiraju”.

U ovom se štivu radi ot domaćim (navodno) ”Srbaljima” (2/3), koji fantaziraju i/ili zanovijetaju da su ono što nijesu – i ot domaćim Srbaljima (1/3).

PRVI USLOV

Teke nekoji od tamo-njih preda mnom uživo, onako sam od sebe – žvakne da je Srbalj – jedanak ću ga uputiti da uradi DNK test, koji podrazumijeva vađenje (najmanje) 23 markera iz uzorka!

Do daljnjega, dok donese ozbiljno urađen DNK test – svakoju našu komunikaciju ću jednomašice trinko okončati.

Kad mi se glasne da naznačeno pośeduje – možemo se izvoljeti viđeti.

Ako mu DNK test pokaže:

  • da je Srbalj – ukoliko nema status litijaškoga vucarala, normalno nastavljamo dijalog i to po bilo kojemu pitanju (do jedne ure u koju će nam zapeti … (a, zapeti mora));
  • da je Crnogorac – i ukoliko ima status litijaškoga vucarala, normalno nastavljamo dijalog po bilo kojemu pitanju, ali – pod isključivim preduslovom: da mu više nikad, niđe i pred nikim (i to duboko iskreno) ne nampane da se izjasni ka’ ”Srbalj” – jer sa onijem koji samoga sebe masno laže, želi i dalje da živi u apsolutnoj zabludi, i još horijatski otimlje tuđe grobove – neću, ispod časti mi je da imam ikakav kontakt; ne mogu, on je moj švagnuti i pokvareni neprijatelj – a ja sam njegov dosljedni i iskreni neprijatelj!

Mala je vjerovatnoća da će mi se ovizi iz druge skupine-družine ikad glasnuti.

Tamo-takvi se očima nikad ne viđeli!

Mimogred, poznajem jednoga vremenitoga čojka kojemu je DNK test pokaza’ da je Crnogorac dukljanskoga porijekla (sa Mediterana), i da ama niđe ništa zajedničko glede porijekla nema sa Srbaljima (iz unutrašnjosti Balkana), pa ipak mi priđe dva-tri mjeseca veli (citiram):

”Sve mi je očito dokazano, ali – otac mi se izjašnjava’ ka’ Srbalj, pa ću se ja i poslije ovoga jasnoga saznanja i činjenica i dalje tako izjašnjavati.”

Takvoj tuki iliti tikvanu ne nampada da mu je otac (i/ili đed) posta’ Srbalj ka’ štetna posljedica:

  • Njegoševe i Nikoline zamađijanosti;

i/ili pod ubogim uplivom:

  • tuđih, ”pustih”, podmetnutih, okupacijom (1918-1941) nametnutih, a nagomilanim kompleksima i silnim frustracijama inspirisanih, ka’ i nečuvenim lažavinama krcatih narodnih mitova – pristiglih sa pestokupljevinskih i petstogodišnjih sužanjskih prostora izvanka Crne Gore.

Razumijem i cijenim poštovanje spram oca, ali njemu ne nampada, iako mu nauka to nedvosmisleno pokazuje, dokazuje i potvrđuje – da su mu prađed, čukunđed i još jedno 30 i kusur generacija predaka bili:

CRNOGORCI = DUKLJANI

Bez korijena ploda nema – i svuđe (bez kod nas) važi: korijen određuje plod; kakav korijen takav plod.

U vaskolikoj Evropi (ne znam kako stvari stoje sa centralnoafričkim plemenima, ali čisto sujmam da su skloni konvertitstvu) jedino je kod ovdašnjih, navodnih ”Srbalja” (Posrbica – 2/3 od 28,73%) došlo do: teeeškoga mentalnoga oboljenja, i pratećega nenaravnoga poremećaja.

Drugojako rečeno: došlo je do odrođavanja i, ka’ naredna faza – do izrođavanja.

Gledano od iskona: samo je kod nacionalnih Prebjeglica u Crnoj Gori zabilježena masovna degeneracija identiteta!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

26 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
24.07.2023-07:12 07:12

Ovo treba uramiti jer je klasično propagiranje fašizma i prebrojavanje krvnih zrnaca. Nešto slično je radio Hitler u nacističkoj Nemačkoj. Može li se DNK analizom utvrditi da li su Istrijani, Dalmatinci, Hercegovci ili Slavonci veći Hrvati ? Definitivno imaš dijagnozu.

Lovćen
24.07.2023-12:55 12:55
Reply to  Merlin

Budaloo

RIR
24.07.2023-17:11 17:11
Reply to  Merlin

gosp.Bajkovicu -vidite li koliko pop Merlin /onaj iz SS/ ima tkzv.”lajkova” udruzili se okupatorski popovi ,ili tkzv.Vučicevi botovi !
Oni ako taj TVOJ izvanredni tekst čitaju TO je pun pogodak ; a oni ako će tri prsta staviti i đe se ne meću “prije puštanja vode …da odu “
važno je gosp.Bajkovicu da pročitaju -njihovo misljenje o Tebi nevažno -bilo bi interesantno samo da polemisu sa tvojim tekstom -ali to su srb.popovi oni ili se bave zamjenom teza ili misle da su kao okupatori , neko drugi umjesto njih Hitlerove ideologije …

Merlin
24.07.2023-21:25 21:25
Reply to  RIR

Bolesni ste od nemoći i mržnje…Tužno i žalosno. Ličite na onog nesrećnog Bapija Papušku (Bata Stojković) iz filma “Kako sam sistematski uništen od idiota”.

RIR
24.07.2023-08:01 08:01

Tako je KUĆO BAJKOVIC !
Vise vole posrbice da su potomci “šetača opanaka”nego časnih i postenih i hrabrih predaka …vjeruju SPC/čitaj SS/nego casnoj CPC -đe su samo zadnjoj Dinastiji Petrovic bilo 6Crnogorskih Vladika i kralj Crnogorski-da nije “greska” da su to bili “srpske “Vladike a mi “neznaveni zvali Crnogorski…bice i da je oteti CT Mnastir se od gradnje zvao BG Manastir a ne Cetinjski…
JADNI LI SU CRNOGORCI”srpske svijesti”
/tu nema svijesti to su budaletine”
Živ bio i veseo Bajkovicu !

Max
24.07.2023-10:22 10:22

Dobili su tvoje ultimatume, tesko njima sada

PelevBrijeg
24.07.2023-11:19 11:19

Uradjena analiza davno, kao i kod svih Bratonozica dominira slovenski genom. Srpski. Znaci djed/pradjed/cukundjed su znali sto su i bez analiza. Mozda je u Gradjane drugacije, mi znamo sto smo.
A pozivati na brojanje krvnih zrnaca/gena stanovnistva da bi ih nekako klasifikovali je fasizam. Nacisti nisu imali genericku analizu pa su ljudima mjerili usi i noseve.

Željko
24.07.2023-11:54 11:54

Ajde ti PelevBrijegu, daj da ti se odgovorno uradi DNK test i objavi ga javno u originalu, pa ćemo mi na osnovu naučnih dokaza iz testa donositi zaključke, da se ti ne bi tako paušalno iscrpljivao.

Kotor
24.07.2023-15:24 15:24
Reply to  Željko

Izmjerio vam ga je Kačavenda i Pahomije i to temeljito.

Merlin
24.07.2023-21:27 21:27
Reply to  Kotor

Vi ste čisti komunisti i graDžaneri sviju vera i nacija ! :)

Dragoljub Knezevic
24.07.2023-12:38 12:38

Jesi li autore bio u građane 13 kod penje petrovića komaraca da slušaš sto se zborilo tada i vijeku je pismo viđeno. Pusti dnk to je zrorudna rabota.. Predstavlja zadiranje u privatnost ljudi.

Željko
24.07.2023-13:16 13:16

Dragoljube K., kakva si ti samo folirantska, podla i maloumna nikogovina.

Uros
24.07.2023-14:10 14:10

Bajkovicu kako te nije sramota da ti onoliki broj gradjana koji su izasli da brane pravoslavne svetinje nazivas litijaskim vucaralama. Znas kako se kaze, stidi se g.zice kada obraza nemas, a ti si ga vec odavno izgubio. Uzgred tvoji tekstovi su nivo nekog ostrascenog novinarcica koji je zavrsio kurs Gebelsove i nacisticke propagande.

ante
24.07.2023-14:22 14:22

mozes da nam se napases

PelevBrijeguuu
24.07.2023-15:06 15:06

Ovi PelevBrijeg je onizi Džomić što je kovid19 liječio kanđelom. Tipična neznalica sektaške crkve srbije, kad njihove pope ulaze u crkve Isus bježi kroz pendžer.

Tijana
24.07.2023-19:12 19:12

Ljudi ne obazirite se na merlina koji mrzi Crnogorce jer su sinonim za slobodu kroz vjekove a taj tuzni Merlin vam je izbjeglica pocerana uteklica sa svojeg vjekovnog ognjista i mrzi slobodarski narod jer je on uteka ka kukavica sa djedovine da smjesti guzicu u beograd i da laje sa cetnicke tastature a uzivo je manji od makovog zrna ka svaki cetnik

Jeremic
24.07.2023-19:32 19:32

Oni koji iz RS i KiM dođu da glasaju za SNS! To nije moj narod!

Merlin
25.07.2023-09:06 09:06
Reply to  Jeremic

Bravo Mujaga, nisi ni ti naš …

Nato
24.07.2023-19:41 19:41

Kremaljski majmun želi da napadne Poljsku!
ZATO se NATO širio! Jer su zločinci iz Moskve želeli sa Poljskom i drugim državama da urade isto što i sa Ukrajinom! Rusiji smeta širenje NATO jer NATO sprečava Rusiju da kasapi države i narode!

Merlin
24.07.2023-21:29 21:29
Reply to  Nato

Nadam se da će vas pržiti isključivo nuklearnim oružjem. Onim malim, taktičkim, za početak …

Merlin
24.07.2023-21:34 21:34
Reply to  Nato

Od kojih gljiva si toliko lood ?

Uros
24.07.2023-20:18 20:18

NATO kako je tebi dobrooo. Mora da nesto zestoko koristis cim si ovo napisao.

Marija
24.07.2023-21:20 21:20

Pravo u sridu Bjekovicu,posebno primitivni hercegovci pisu i laju protivu Cg na internetu iza laznih profila a kada dodju na more ne smiju od toga nista da zucnu taki im je mentalitet greote puno

Miljojko
24.07.2023-21:47 21:47

Bio jednom pop Uros mrzio samog sebe(jer je crnogorac a mrzi Crnogorce odkad posta posrbica).,,nije dobio 21000000 ali neces da rece koliko…. Apostoli se ljudine ka popovi a popovi ljudine ka sto znate…. Nece ovo jos predugo vjeru vi dajem!

Merlin
25.07.2023-09:08 09:08
Reply to  Miljojko

Jeste, mrzi te neko što si tako lep, pametan, sposoban i specijalan..Svi te mrze i ljubomorni su na tvoju sreću i bogatstvo. :)

Alexa
25.07.2023-10:44 10:44

Bio jednom pop Mirash, izjasnjavao se ka Srbin i sluzio u mitropoliji. Kada je zbog malverzacija izbacen iz crkve, osnovao je novu u stanici policije. Sad okuplja stare i nestajuce ateiste i kimuniste, koji su gubitak Tita zamijenili njegovom ‘crkvom’.