Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

Za 7 dana zaradili prosječnu platu u CG

Za samo sedam dana rada u novembru prošle godine zarade pojedinih poslanika crnogorskog parlamenta iznosile su koliko i prosječna plata u Crnoj Gori, koja prema podacima Monstata iznosi 503 eura, piše Pobjeda.

To proizilazi iz obračuna zarada poslanika za period od 1. do 8. novembra minule godine, odnosno do raspuštanja 25. saziva Skupštine Crne Gore. Poslanicima prošlog saziva mandat je prestao 7. novembra nakon što je verifikovan mandat aktuelnom sazivu parlamenta.

Za prvih sedam dana rada u novembru poslanici su, kako proizilazi iz obračuna, u prosjeku zaradili oko 450 eura. Najviše novca u tom periodu dobili su poslanici DPS-a Husnija Šabovič 509 eura i DF-a Branko Radulović 505, a najmanje DPS-ov funkcioner Saša Pešić 107 eura.

U grupi poslanika čije su zarade za prvih sedam dana novembra iznosile između 255 i 400 eura nalaze se funkcioneri DPS-a Halil Duković i Marta Šćepanović, SNP-a Snežana Jonica, Danko Šarančić i Danijela Marković, DF-a Milan Knežević, Strahinja Bulajić i Vladislav Bojović, SDP-a Draginja Vuksanović, Pozitivne Crne Gore Darko Pajović, Goran Tuponja i Zorica Martinović, kao i SD-a Damir Šehović i Mubera Kurpejović.

U toj grupi su, takođe, bili i tada samostalni poslanici Obrad Gojković, Dritan Abazović, Radovan Asanović i Miloš Konatar, kao i poslanici Force Genci Nimanbegu, BS Almer Kalač i Albanske alternative Nik Đeljošaj.

Sedmodnevne zarade preostalih 55 poslanika 25. saziva Skupštine Crne Gore iznosile su između 425 i 500 eura

Izvor: Pobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve