Četvrtak, 22 Februara, 2024
Rubrika:

Vujanović: Napravljeno mnogo za bolji kvalitet života građana Bijelog Polja

U Bijelom Polju su tri kompanije dale mogućnost novih i kvalitetnih radnih mjesta i redovnog servisa primanja, čime je napravljeno mnogo za bolji kvalitet života građana, ocijenio je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

On je danas u Bijelom Polju prisustvovao svečanoj sjednici Skupštine Opštine, koja je održana povodom Dana Opštine, ocijenivši da je ono što je učinjeno u tom gradu impresivno.

– Želim da iskažem uvjerenje da će dva velika projekta, valorizacija Bjelasice i Đalovića pećine, donijeti novo dobro i obezbijediti da se zaista na tom prostoru kroz novu ponudu i turizma i speleološkog turizma obezbijedi valorizacija prirodnih vrijednosti Bijelog Polja, kazao je Vujanović.

On je, kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika, rekao da su tri važna preduzeća u Bijelom Polju dala mogućnost novih radnih mjesta i dobrih primanja.

– Vidimo da se otvorila fabrika paletare, jednog, čuo sam, jako vrijednog čovjeka, koji je svojim predanim radom obezbijedio od jedne male firme da ima sjajno preduzeće i da već počinje proizvodnju na najvišem nivou onoga što će nesumnjivo biti potreba Crne Gore, a i sjajna šansa za izvoz, dodao je Vujanović.

On je rekao i da je preduzetnik Hilmo Franca u svojoj već regionalno prepoznatljivoj kompaniji u visokoj fazi izgradnje, sa projekcijom da ove godine otpočne rad nova fabrika za preradu mesa.

– Time bi se ne samo obezbijedio novi posao u Bijelom Polju, nego i pokazalo kako jedan uspješni preduzetnik može kvalitetno da proširuje svoju proizvodnju u osnovnoj djelatnosti – preradi mesa i pruži šansu kooperantima da kroz snabdijevanje te proizvodnje obezbjeđuju plasman mesa, naveo je Vujanović, a prenosi agencija Mina.

On je kazao da Franca i dalje veliki dio sirovina svojih mesnih proizvoda uvozi iz okruženja i sa daljih destinacija, umjesto da to ima iz Crne Gore.

– Pozivam sve one koji imaju mogućnost proizvodnje da to meso apsolutno plasiraju na način koji obezbjeđuje otkup i da kroz firme Franca i Goranović obezbijede mesnu preradu po kojoj Crna Gora ima jedan sjajan resurs, saopštio je Vujanović.

On je među projektima naveo fabriku za preradu mlijeka Milkraft i farmu u Pavinom Polju koja bi ove godine trebalo da počne da radi.

– Fabrika pokazuje da je u stanju da animira kredit koji smo dobili od Emirata na jednoj vrlo kvalitetnoj osnovi svog prethodnog ulaganja i da obezbijedi da Pavino Polje, Tomaševo, Vraneška Dolina i širi prostor, obezbijede otkup mlijeka koji će u velikom dijelu kroz mliječne prerađevine da se izvozi i da obezbijedi da se tu zaposli jedan broj ljudi, kao i da se obezbijedi kvalitetna kooperantska mreža, kazao je Vujanović.

Vraneška Dolina je, kako je ocijenio, je božanstveni prostor i izuzetno prirodno bogatstvo.

– Nije slučajno da je Pavino Polje koje predstavlja izuzetno zdravu životnu sredinu odabrano za takvu proizvodnju, tako da vrlo podržavam ovo što je Bijelo Polje snažno podržavalo kroz biznis zone i razne olakšice, čime se obezbijeđuje uspješnim preduzetnicima kvalitetna realizacija njihove mogućnosti proširenja proizvodnje, smatra Vujanović.

On je iskazao poštovanje prema Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koji su kroz dobar kredit dali mogućnost da se valorizuju razvojne šanse i da dvije firme na prostoru Bijelog Polja obezbijede otvaranje novih radnih mjesta.

Vujanović je rekao da je Bijelo Polje u infrastrukturi dobilo sadržaje na koje mora da bude ponosno.

– Svaki građanin Bijelog Polja vidi da se kvalitetnije kroz infrastrukturu može bolje živjeti, ali je važno da se obezbijede nova radna mjesta. Evo imamo ulagače ne samo u Bjelopoljcima, nego i ljudima koji dolaze sa strane koji nalaze svoj interes da ovdje razvijaju svoje poslovanje i obezbijede kroz zaradu i sebi i zapošljavanjem bolji kvalitet života u Bijelom Polju, zaključio je Vujanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve