Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
Rubrika:

Vujanović i Marović na sudu zbog Davinića

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je nekadašnji Ministar odbrane Sebije i Crne Gore Prvoslav Davinić bio oslobođen optužbi za zloupotrebe službenog položaja prilikom prodaje viška naoružanja vojske SCG preduzeću iz Podgorice.

Davinić je bio optužen i u vezi kupovine stana načelniku Generalštaba Vojske SCG Ljubiši Jokiću, prenosi Tanjug.

Apelacioni sud je naložio da se suđenje Daviniću i oslobođenom generalu Milunu Kokanoviću ponovi pred beogradskim Višim sudom i da se na novom suđenju kao svjedoci ispitaju tadašnji članovi Visokog savjeta odbrane – Boris Tadić, Filip Vujanović i Svetozar Marović.

Presudom Višeg suda u Beogradu od 3. marta 2016. Davinić je bio oslobođen od optužbi za tri krivična djela zloupotreba službenog položaja, a Kokanović za jedno krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Daviniću će se ponovo suditi po optužnici kojom se tereti da je 2005. preduzeću „J” iz Podgorice pribavio imovinsku korist u iznosu od 1.617.686 USD, a državi Republici Srbiji nanio imovinsku štetu u tom iznosu.

Apelacioni sud u obrazloženju odluke navodi da se osnovano žalbom tužioca ukazuje da je prvostepena presuda donijeta uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka jer u pogledu odlučnih činjenica nijesu dati jasni razlozi.

Takođe je dao nalog prvostepenom sudu da u ponovnom postupku ponovo izvede sve predložene dokaze, sasluša u svojstvu svjedoka pomenute članove Visokog savjeta odbrane i da svestranom ocjenom izvedenih dokaza pravilno utvrdi činjenično stanje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve