Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je za beogradski Blic da je sinoć razgovarao sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, te da su saglasni da se ne slažu i da je razgovor bio težak i kompleksan.

Dva predsjednika susrela su se u Izraelu, gdje borave povodom obilježavanja Mueđunarodnog dana sjećanja na Holokaust. Tokom zvanične večere bilo je riječi o svim važnim pitanjima i odnosima Crne Gore i Srbije.

Kako “Blic” nezvanično saznaje, Vučić i Đukanović dugo su tokom zvanične večere razgovarali o svim važnim pitanjima u međusobnim odnosima Srbije i Crne Gore.

“Dugo smo razgovarali o položaju srpskog naroda i o nedavno usvojenom Zakonu o vjerskim slobodama u Crnoj Gori i saglasili smo se da su naša stanovišta i pozicije veoma udaljene, i da po tim pitanjima nije moguće postići zajednički stav”, kazao je Vučić.

Dvojica predsjednika saglasili su se da razgovore uskoro nastave.

“Istovremeno, razgovarali smo kao civilizovani i odgovorni ljudi svjesni da Srbija i Crna Gora nikada ne smiju da budu antagonizovane jedna drugoj i da je neophodno da u najkraćem mogućem roku nastavimo razgovore koji bi vodili daljem spuštanju tenzija i pronalaženju rješenja”, rekao je Vučić.

Evrointegracije su takođe bile tema.

“Govorili smo i o evropskom putu Srbije i Crne Gore i dogovorili i veću koordinaciju u budućim nastupima pred evropskim institucijama, kao i nastavak razgovora o većoj slobodi i brzini protoka roba, ljudi, kapitala i usluga u našem regionu”, kazao je Vučić.

 

 

Komentari

avatar