Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

Uskoro optužnica protiv Dikića

Protiv osumnjičenog za pokušaj terorističkog napada 16. oktobra, Bratislava Dikića uskoro će biti podignuta optužnica, saznaje RTCG.

Tužilaštvo ne želi nagodbu sa Bratislavom Dikićem, bivšim komandantom srpske Žandarmerije

Takođe, početkom naredne sedmice iz Specijalnog tužilaštva u Viši sud trebalo bi da stignu i tri nova sporazuma o priznanju krivice.

Posrijedi su sporazumi sa srpskim državljanima koji su uhapšeni 16. oktobra, na dan izbora, i od tada su se nalazili u pritvoru. Viši sud je za sada potvrdio jedan sporazum koji se odnosi na stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju koji je potpisao Mirko Velimirović.

Upravo je on, kako je svjedočio, upozorio crnogorsku policiju i tužilaštvo da se priprema teroristički napad.

Podsjetimo, jedan od osumnjičenih da je organizovao grupu koja je pripremala teroristički napad, Saša Sinđelić, postao je svjedok saradnik u aktuelnom predmetu. Kao krajnji organizatori osumnjičeni su ruski državljani Edvard Širokov i Vladimir Popov.

Za njima je raspisana Interpolova potjernica. Takođe, od Srbije se očekuje izručenje dvojice državljana te zemlje osumnjičenih za učestvovanje u događajima 16. oktobra, Predraga Bogićevića i Nemanje Ristića.

Izvor: RTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve