Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

U Crnoj Gori direktno rusko miješanje došlo do izražaja

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država pri UN-u Samanta Pauer poručila je da se sve države suočavaju sa rastućom prijetnjom u vidu ruskog uticaja, a kao primjer je navela i Crnu Goru.

Pauer je ocijenila da je Crna Gora jedna od zemalja u kojoj je rusko miješanje u demokratiju direktno došlo do izražaja.

– Krajem prošle godine zvaničnici u Crnoj Gori otkrili su zavjeru koja se spremala, a koja je imala za cilj da poremeti izbore u zemlji, sruši vlast i postavi novu administraciju u državi, lojalnu Moskvi i možda čak izvrši atentat na premijera, prenose Dnevne novine riječi Pauer.

Dodaje i da su oni koji su spremali napad, navodno istražiteljima kazali da su ih finansirali i “opremili” ruski zvaničnici, koji su prema njenim riječima, finansijski pomogli da se isplanira napad.

Sličnu poruku je, podsjetimo, uputio i odlazeći američki potpredsjednik Džozef Bajden juče u Davosu.

On je upozorio evropske zemlje da se spreme na mogućnost da će Rusija pokušati da utiče na njihove izbore na isti način na koji američke obavještajne agencije tvrde da je bio slučaj sa novembarskim izborima u Sjedinjenim Državama, na kojima je pobijedio Donald Tramp.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve