Subota, 13 Aprila, 2024
Rubrika:

Stanković: Obračunaćemo se sa onima koji pomažu kriminalcima

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković ocijenio je u razgovoru za Dan, da je bezbjednosna situacija u zemlji ozbiljna i da zahtijeva koordinaciju svih nadležnih institucija. On je najavio obračun i sa ljudima iz državnih institucija za koje se sumnja da pružaju podršku kriminalcima.

– Bezbjednosna situacija je ozbiljna. Smatram da je to svima više nego jasno i svjedoci ste da je shvatanje ozbiljnosti situacije rezultiralo konkretnim akcijama i potezima, kazao je Stanković.

Odgovarajući na pitanje da li i tužilaštvo snosi dio odgovornosti zbog toga, Stanković je kazao da kao vrhovni državni tužilac ne bi govorio ni o čijoj odgovornosti pojedinačno.

– Najvažnije je da koordinacija da rezultate kako bi se dokazalo da je država jača od mafije. Riješeni smo da se obračunamo ne samo sa pripadnicima kriminalnih grupa, već i sa pojedincima unutar sistema koji su spremni da im pomažu. U toj borbi svi moramo da budemo odlučni i mi u tužilaštvu smo maksimalno spremni za to. Samo na taj način možemo građanima pružiti bezbjedno okruženje, što nam je prevashodni cilj. Zato je jasan zadatak za sve da konkretno djelujemo kako bi se taj cilj i ostvario, rekao je Stanković.

Upitan da li će poslije poslednjih događaja u Podgorici, Kotoru i drugim gradovima biti kadrovskih promjena, Stanković je kazao da je postupak u toku.

– Kada je riječ o kadrovskim promjenama, podsjetiću vas da su nedavno izabrana tri državna tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, a u toku je postupak izbora kandidata za državne tužioce u osnovnim državnim tužilaštvima u Podgorici, Beranama i Kotoru, naglasio je Stanković, prenio je CdM.

Vrhovno državno tužilaštvo oglasilo se nakon posljednjeg bombaškog napada u Podgorice i saopštilo da će Više državno tužilaštvo u Podgorici preuzeti sve istrage o slučajevima krivičnih djela za koja se sumnja da su ih izvršili članovi kriminalnih grupa na teritoriji Podgorice, Kotora, Bara i Nikšića, pa i one koje su do sada bile u nadležnosti osnovnih tužilaštava.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve