Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

Spoljnopolitički odbor Senata danas o crnogorskom Protokolu

Spoljnopolitički odbor američkog Senata danas bi, kako je najavljeno, na radnoj sjednici trebalo da razmotri Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u.

Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u je jedina tačka dnevnog reda radne sjednice.

Ukoliko se pokažu tačnim nezvanična saznanja da su dvojica senatora povukli prigovor, Odbor će vratiti ratifikaciju Senatu na ubrzanu proceduru.

Ekspert Atlantskog savjeta Evelin Farkaš kazala je nedavno za RSE kako ima nezvaničnu informaciju da se republikanci Rend Pol i Majkl Li više ne protive ratifikaciji crnogorskog Protokola.

Ukoliko se, ipak, barem jedan od njih dvojice bude protivio, Protokol će u redovnu proceduru, u kojoj Senat odlučuje dvotrećinskom većinom glasova.

Podsjetimo, 10. decembra nije bilo vremena za pojedinačno izjašnjavanje senatora, pa je Protokol o pristupanju Crne Gore NATO mogao biti usvojen samo aklamacijom, dakle jednoglasno.

Iako je 98 senatora bilo „za“, protivljenje dvojice republikanaca odgodilo je za januar američku ratifikaciju crnogorskog Protokola.

Da će američki Senat u najskorije vrijeme ratifikovati Pristupni protokol Crne Gore NATO savezu – saopštio je juče senator Džon Mekejn u telefonskom razgovoru sa predsjednikom Vlade Duškom Markovićem.

Izvor: AntenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve