Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

SNP: Damjanović oštetio partiju

Socijalistička narodna partija pozvala je druge opozicione partije da zajedno formiraju lokalnu vlast u Kotoru.

Ta odluka donijeta je juče na Glavnom odboru stranke.

– SNP poziva Demokratsku Crnu Goru, Demokratski front, Socijaldemokratsku partiju i Građanski pokret URA da, u skladu sa ponudom Opštinskog odbora SNP Kotor o manjinskoj podršci, u najkraćem mogućem roku, formiramo lokalnu vlast u tom gradu i, u tom smislu, predlože kandidate za predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine opštine, navodi se u saopštenju partije.

Rasprava o Damjanoviću i Miliću

Na jučerašnjoj sjednici Glavnog odbora Socijalističke narodne partije nije se raspravljalo o eventualnom isključenju iz partije funkcionera stranke Aleksandra Damjanovića, premda se o tome spekulisalo u javnosti.

Iz partije su, međutim, konstatovali “da je neformiranjem Kluba poslanika u Skupštini Crne Gore i davanjem izjava suprotnim zvaničnim stavovima Glavnog odbora SNP-a, Aleksandar Damjanović nanio političku štetu i prekršio Statut SNP-a”.

S druge strane, nagovještavala se mogućnost da dio članova Glavnog odbora zatraži pokretanje pitanja odgovornosti predsjednika stranke Srđana Milića zbog lošeg izbornog rezultata i funkcionisanja stranke.

Glasanje je, kako saznajemo, tražio i sam predsjednik, ali njegov prijedlog nije prihvaćen.

Damjanović, koji se nije pojavio ni na jučerašnjoj ni na prethodnoj sjednici glavnog odbora, ranije je kazao da nema informaciju da postoji mogućnost da će biti isključen na sjednici GO.

U više javnih nastupa Damjanović je kritikovao vrh stranke, tvrdeći da SNP nije privatno preduzeće, ali i da on neće napustiti partiju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve