Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Škoda Praha: General Electric partner na realizaciji projekta TE Pljevlja II

Škoda Praha, aktuelni partner EPCG na projektu izgradnje Bloka II TE Pljevlja, predstavila je danas, prilikom prezentacije konačnog rješenja za realizaciju i finansiranje projekta Bloka II TE Pljevlja, u skladu sa Ugovorom o izradi Glavnog projekta (EWA ugovor) i Ugovorom o izvođenju radova (EPC ugovor) koji su potpisani sa ovom kompanijom u septembru prošle godine, predlog alernativnog finansijera na projektu, navodi se u saopštenju Elektroprivrede Crne Gore.

Škoda Praha je takođe, u novom predlogu, izabrala američku kompaniju General Electric za partnera na realizaciji ovog projekta.

– Upravljački tim projekta, zajedno sa relevantnim subjektima, razmotriće predloženo alternativno rješenje, i u relevantnom roku, eventualno i nakon dodatnih pregovora, pokušati da postigne sporazum sa finansijskim i osiguravajućim institucijama koje je obezbijedila i predložila Škoda Praha (”Bank of China” i ”Sinosura”), a o samom toku pregovora o finansiranju i konačnoj odluci javnost će blagovremeno biti informisana, dodaje se u saopštenju.

U skladu sa dinamikom definisanom potpisanim ugovorima, izrada glavnog projekta bi trajala 18 mjeseci dok je ukupni period izvođenja radova 36 mjeseci.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve