Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

Rudović: Front promoviše savez srpskih država i RS

Funkcioner Građanskog pokreta URA Neđeljko Rudović reagovao je na tvrdnje lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića, koji je u razgovoru za Pobjedu optužio lidera te političke stranke Žarka Rakčevića da ruši opoziciono jedinstvo.

U pisanom reagovanju Rudović navodi da će se sa Demokratskim frontom zajedno boriti za slobodu, ali ne i za velikosrpstvo i savez srpskih država, koji, kako je kazao, DF aktivno promoviše.

– Građanski pokret URA ima svoj pravac, nama je Crna Gora svetinja, a DF sve više insistira na ideologiji zbog koje nam ne pada na pamet da sa njima gradimo jedinstvo. Medojević, u novom napadu na predsjednika URA Žarka Rakčevića, kaže da je politika DF-a mnogo šira i veća. Tačno, toliko je široka da sada promovišu savez srpskih država, odbranu Republike Srpske, hrišćansko jedinstvo i preispitivanje referenduma o nezavisnosti Crne Gore – navodi Rudović u pisanoj izjavi za Pobjedu.

Prema njegovim riječima, onda Medojević govori o tome da programske razlike treba ostaviti po strani, pa traži jedinstvenu listu u kojoj je URA.

– Medojević je u pravu kada kaže da treba zaboraviti lične frustracije, samo što zaboravlja da je baš on, sa brojnim kolegama iz vrha DF-a, tokom prošle godine, sve do izbora, širio laži o URA i Rakčeviću, što su sa velikim zadovoljstvom kao udarne priče prenosili mediji naklonjeni DPS-u. Oni koji sada nude jedinstvo, tada su činili sve što su mogli da kompromituju ostale opozicione partije. Ovakav DF je sve ono što je DPS priželjkivao, jer opet imaju povoda da se predstavljaju kao zaštitnici Crne Gore od velikosrpske politike, opet imaju čime da plaše građane – rekao je Rudović.

On je ocijenio da se ,,Crna Gora nalazi u zarobljeništvu centara moći povezanih sa vrhom DPS-a, zbog čega se poslije 16. oktobra desilo da je DPS faktički uzurpirao vlast“.Rudović je optužio DF i da namjerno forsira podjele u društvu.

– Da neko želi promjene, ostavio bi po strani nacionalno pitanje, crkvu i pismo i fokusirao se na urgentne teme – slobodne izbore, nemaštinu u koju DPS gura građane, nezaposlenost, beznadežnost i kriminalne klanove koji su počeli da ugrožavaju sigurnost cijele Crne Gore – rekao je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve