Javni servis odbio je zahtjev Mitropolije crnogorsko-primorske i eparhija budimljansko-nikšićke i mileševske da putem televizijskih ekrana prenosi bogosluženja radi duhovnog ukrjepljenja vjernika u periodu Vaskršnjeg posta dok traje mjera Vlade da se vjerski obredi u Crnoj Gori mogu obavljati isljučivo bez prisustva građana, piše na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

foto MCP

Kako saopštavaju,u odgovoru na zahtjev Mitropolije Božidar Šundić, generalni direktor RTCG, ističe da Javni servis “u ovom trenutku nema produkcione ni kadrovske kapacitete, da mimo informativnog programa, realizuje i proizvodi dodatne programske sadržaje”.

“Mitropolija crnogorsko-primorska, Eparhija budimljansko-nikšićka, kao i Eparhija mileševska, prije tri dana, 23. marta, postupajući po mjerama Vlade koja je ocjenila da vjerski skupovi u ovom trenutku predstavljaju „najveći epidemiološki rizik“, svoja bogosluženja vrše bez prisustva vjernog naroda. Pravoslavna crkva u Crnoj Gori je i tu odluku Vlade, kao i sve pređašnje, ispoštovala, iako je stava da su takve odluke, kao i način na koji se donose, makar bile i privremenog karaktera, štetne jer su jednostrane, donijete bez konsultacija sa Crkvom”, navedeno je sajtu MCP.

Mitropolija crnogorsko-primorska je objavila i dgoovor Javnog servisa koji potpisuje, Božidar Šundić, generalni direktor RTCG.

“Duboko razumijemo potrebu vjernog naroda za duhovno ukrjepljenje u vremenu Vaskršnjeg posta. Međutim i nažalost, Vaskršnji post se poklopio sa veoma agresivnim i opasnim širenjem smrtonosnog virusa Кovid-19. Zbog toga smo bili prinuđeni da prilagođavamo programsku šemu i redukujemo programske sadržaje”, naveo je između ostalog Šundić.

On je dodao da su napravili smo plan rada koji podrazumijeva da znatan broj radnika ostane doma i da jedan broj radi od kuće ukoliko mu to priroda posla dozvoljava.

“Stoga u ovom trenutku nemamo produkcione ni kadrovske kapacitete, da mimo informativnog programa, realizujemo i proizvodimo dodatne programske sadržaje.Osim toga Televizija Crne Gore je, iz istih razloga, odbila slične zahtjeve još nekih vjerskih zajednica”, poručio je Šundić, piše na sajtu Mitropolije.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments