Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
Rubrika:

Raspisana potjernica za Milošem Marovićem

Kotorski Osnovni sud donio je naredbu za izdavanje potjernice za osuđenim Milošem Marovićem koja je dostavljena Odjeljenju bezbjednosti Kotor.

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom portalu Antena M, Centar bezbjednosti Budva je juče dostavio sudu obavještenje da osuđeni Miloš Marović trenutno ne boravi na području Budve, a da je provjerom utvrđeno da je on napustio Crnu Goru i otputovao u Beograd 21.decembra prošle godine preko graničnog prelaza Aerodrom Podgorica.

Kotorski sud je 16. januara odbio zahtjev Marovića za odlaganje izvršenja zatvorske kazne jer je vještak sudsko-medicinske struke Krsto Nikolić konstatovao da Miloš Marović nije obolio od teže akutne bolesti.

– Da se hronična bolest imenovanog osuđenog nije pogoršala, da se isti ne nalazi na bolničkom liječenju, niti je potrebno njegovo bolničko liječenje, a osuđeni Marović Miloš se ne nalazi ni na postbolničkom rehabilitacionom tretmanu, navodi se u saopštenju predsjednika Osnovnog suda Kotor Branka Vučkovića.

Poštanska služba nije uspjela 23.januara da uruči rješenje Milošu Maroviću na beogradsku adresu, koju je sudu dostavio.

– Sud je 26. januara naredio prinudno dovođenje osuđenog u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija KP Dom Podgorica-Spuž, radi izvršenja izrečene kazne zatvora u trajanju od godinu, po pravosnažnoj presudi Višeg suda u Podgorici, a kazna mu je izrečena zbog počinjenog krivičnog djela – zloupotreba službenog položaja putem pomaganja iz člana 416. stav 3. u vezi stava 1. u vezi člana 25. Krivičnog zakonika CG, koje krivično djelo je izvršeno na organizovan način, stoji u saopštenju Vučkovića.

Begović: Čuo sam se s Milošem, u Beogradu je na liječenju

Marovićev branilac, advokat Zdravko Begović, saopštio je u izjavi za portal Antena M da se danas čuo sa Milošem.

– Rekao mi je da je dobio rješenje suda i da je, kako mu i zakon dozvoljava, uložio žalbu preko pošte. On je u Beogradu na liječenju i ima pravo žalbe tri dana nakon što dobije rješenje. On takođe ima i dokaz da je na vrijeme, u zakonskom roku, uložio žalbu. Vjerovatno je posrijedi neka slaba komunikacija između suda i pošte,ali vjerujem da će u narednim danima ta žalba njegova stići u sud. Dakle, Marović apsolutno ne bježi od zatvorske kazne, već se samo liječi i zbog toga traži odgađanje izvršenja kazne, kazao nam je Begović.

Izvor: AntenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve