Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

RAKČEVIĆ: Abazović da preuzme Uru

Predsjednik Građanskog pokreta URA, Žarko Rakčević, rekao je danas da se neće ponovo kandidovati za tu partijsku funkciju.

Rakčević je na današnjoj pres konferenciji saopštio kako smatra da potpredsjednik Ure, Dritan Abazović, ima njegovu i podršku Ure za novog predsjednika tog političkog subjekta.

– Smatram da je Abazović dosadašnjim angažovanjem pokazao da on nije samo bogatstvo Ure, već i cijele građanske Crne Gore. Ako kažemo da smo građanska država, zašto na čelu neke partije ne bi bio Albanac, objasnio je Rakčević.

Rekao je i da je na organima Ure donijeta odluka da se druga redovna konvencija održi u prvoj polovini aprila 2017. godine.

– Bez obzira na iskazanu podršku i na Koordinacionom i na Centralnom odboru Ure, neću se kandidovati za predsjednika na narednoj konvenciji. Osnivači Ure znaju za moju odluku i namjeru da kao predsjednik u dvogodišnjem periodu pokušam dati doprinos prijeko potrebnim mirnim promjenama u Crnoj Gori i da uporedo promovišemo novu generaciju kompetentnih i časnih političara građanske orjentacije, rekao je Rakčević.

On je poručio i da čvrsto vjeruje u programska načela i misiju Ure u dugom i teškom procesu mijenjanja Crne Gore.

– Unutar Ure postoji puno demokratsko jedinstvo i međusobno povjerenje i uvažavanje. Te dvije činjenice opredjeljuju moju odluku i spremnost da ostanem zajedno sa ovim ljudima u rukovodstvu Građanskog pokreta URA, kazao je Rakčević.

Potpredsjednik Ure, Dritan Abazović, rekao je da je zadatak tima koji će se baviti organizacijom konvencije da obave razgovore sa svim opštinskim odborima i podizanje infrastrukture. On se nada da će se nakon Konvencije URA postati još modernija partija.

– Ubijeđeni smo da će Nikšić nakon izbora biti novo mjesto slobode u Crnoj Gori, a nakon Nikšića i ostali crnogorski gradovi, rekao je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve