Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

Nikić trebalo da bude glavni operativac, saslušavan i Mandićev vozač?

Ruski državljanin Vladimir Popov (36), kojeg crnogorski istražitelji terete za organizovanje kriminalne grupe koja je planirala terorističke napade u Crnoj Gori 16. oktobra prošle godine, na dan parlamentarnih izbora, tražio je od bivšeg srpskog obavještajca Slavka Nikića da se uključi i nudio mu konkretnu operativnu ulogu, saznaje Pobjeda.

Izvori bliski istrazi tvrde da postoje dokazi da je Popov sa Podgoričaninom Ananijem Ninom Nikićem u proljeće prošle godine posjetio Slavka Nikića i tražio od njega da bude jedan od ključnih organizatora grupe koja je trebalo da ,,izazove haos u Crnoj Gori“.

Namijenjena uloga Bivšem operativcu srpske službe, koji je svojevremeno djelovao na Kosovu, nuđeno je da organizuje dolazak što većeg broja ljudi ispred zgrade Skupštine, nabavi oružje, štitnike, telefone – sve što je potrebno da bi akcija nasilnog zauzimanja vlasti uspjela.

Slavko Nikić je, prema saznanjima Pobjede, trebalo da bude glavni operativac čitave akcije, ali je ta uloga – pošto su organizatori terorističkih napada procijenili da je on nepouzdan – na kraju dodijeljena Aleksandru Saši Sinđeliću.

Bivši obavještajac je pred srpskim istražiteljima ispričao da ga je Ananije Nikić, koji je blizak sa liderom Demokratskog fronta Andrijom Mandićem, zvao i tražio da ispuni „zadatak za njega i prijatelje iz Rusije“.

Dnevne novine danas pišu i da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić saslušao Mihaila Čađenovića, vozača Mandića, nakon što je bivši srpski obavještajac Slavko Nikić ovog političara doveo u vezu sa pokušajem terorističkog napada.

Nikić je na saslušanju u Specijalnom tužilaštvu u Beogradu, kojem je prisustvovao i domaći specijalni tužilac Saša Čađenović, a kasnije i u TV emisiji, kazao da mu je nuđeno da učestvuje u pripremanju terorističkih napada ali da je on to odbio. Tom prilikom je, prema pisanju Pobjede, iznio imena osoba koje su ga kontaktirale, vrijeme i mjesto gdje su se sastali, a naveo je da su oni koji su mu predočili plan destabilizacije Crne Gore na sastanak došli automobilom koji je registrovan na ime Andrije Madića.

Upravo ovi navodi su, prema nezvaničnim saznanjima DN, bili povod za saslušanje Mandićevog vozača Mihaila Čađenovića. Tužioca je interesovalo da li je, u koje vrijeme i na kojim lokacijama Čađenović vozio Mandića, te koji je automobil tom prilikom koristio.

Izvor: Pobjeda/Dnevne novine

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve