Četvrtak, 22 Februara, 2024
Rubrika:

NEVJEROVATNO OTKRIĆE: Titanik nikad nije potonuo (FOTO) (VIDEO)

Teoretičar zavjere tvrdi da Titanik nije potonuo jer je zamijenjen sa ovim brodom

Olimpik, Titanik Foto: Wikipedia/Robert John Welch (1859-1936), official photographer for Harland & Wolff

Novi dokumentarac otkriva da je požar u bunkeru Titanika doprinio njegovoj sudbini. Međutim, teoretičar zavjere tvrdi da Titanik nije potonuo jer je zamijenjen sa brodom Olimpik.

Pisac Robin Gardiner (64) opisao je u svojoj knjizi teoriju zavjere o Titaniku u kojoj ističe da je prikupio dokumente i fotografije koji dokazuju da su Titanik i njegov sestrinski brod Olimpik zamijenjeni. On tvrdi kako na dnu Atlantika ne leži Titanik.

Više od 1.500 putnika je izgubilo svoje živote kada je Titanik potonuo na krstarenju od Sautemptona do Njujorka u aprilu 1912. godine.

Pisac tvrdi da su detalji broda otkrili da su putnici plovili na Olimpiku, a ne Titaniku. Motiv zamjene leži u ekonomskim problemima, smatra Gardner.

 

https://www.youtube.com/watch?v=7ORgoZvZayQ

Investitor J. P. Morganom, čelnik kompanije “Vajt Star Lajn”  je navodno bio “do grla” u problemima zbog novca.

Na njega je vršen pritisak da kompanija finansira popravku Olimpika, koji je bio oštećen u sudaru sa drugim brodom.

Troškove obnove oštećenog Olimpika nisu osiguravajuće kompanije nisu htjele da pokriju. Morgan je, prema saznanjima Gardnera, kako bi se spasio od krize i ondje započeo novi život, htio da preveze u SAD i poluge vrijedne oko osam miliona funti.

Kako bi firma “Vajt Star” dobila novac od osiguranja, Olimpik je trebalo da isplovi umjesto Titanika i u jednom trenutku trebalo je da potone. Brodova za spašavanje je trebalo biti dovoljno da se spasu svi putnici i članovi posade. Isplanirano je i da u blizini budu drugi brodovi, koji bi im priskočili u pomoć.

Ipak, plan se izjalovio. Titanik do kraja svoje “karijere” plovio kao Olimpik da se ne bi otkrila prevara, tvrdi pisac.

– Postoje dokazi. Preživjeli su opisali kuda su šetali palubom, ali na tom mjestu, prema nacrtu broda, trebalo je da budu kabine. To je zato što se sve to nije dešavalo na Titaniku nego na Olimpiku – rekao je Robin Gardiner.

Ako se zapitate kako je moguće da se pomiješaju dva broda, pisac odgovara da su Olimpik i Titanika sestrinski brodovi i da su razlike među njima bile veoma male.

Međutim, mnogi se ne slažu sa ovom teorijom. Uprkos nedostatku dokaza, teoretičari će nastaviti da raspravljaju o tome što je zapravo istina.

Izvor: Telegraf.rs, Dailystar

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve