Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

NAPADAČI PLANIRALI likvidaciju Dukića

Zatvorenik Saša Dukić (38) iz Andrijevice, koji je prije pet dana izašao iz Kazneno-popravnog doma na petnaestodnevni godišnji odmor, ranjen je juče u podgoričkom naselju Zlatica, kada je nepoznata osoba zapucala u njegov automobil iz vozila u pokretu.

FOTO: PinkM/Podgorički vremeplov

Dukić je prebačen u Urgentni centar sa dvije prostrijelne rane, gdje mu je ukazana pomoć, nakon čega je zbog teških povreda stomaka zadržan na bolničkom liječenju, ali mu život nije u opasnosti.

Kako Pobjeda saznaje, sve ukazuje da se radi o planiranom napadu, jer su napadači znali kretanje Dukića. Znali su da je juče ujutro krenuo iz Andrijevice ka Podgorici i čekali ga da uđe u grad. Oko 13.40 sati, kada se Dukić dovezao do „Volija“ na magistrali u naselju Zlatica, vozilom „BMW“ karavan otvorili su vatru i ispalili više hitaca iz automatske puške.

Policija je ubrzo nakon toga, na Ibričevini, blizu Ribnice, pronašla zapaljeni bijeli ,,audi A6“ beogradskih tablica. U njemu su pronađene i dvije automatske puške, što navodi na sumnju da su se osumnjičeni dobro pripremili i da je u vozilu bilo najmanje dvoje. Policija je odmah kontaktirala kolege iz Srbije koje su im kazale da se radi o tablicama čija krađa je prijavljena prije manje od mjesec, tačnije u decembru prošle godine.

Na osnovu tih saznanja, istražitelji vjeruju da su napadači planirali ovaj napad, ali s namjerom da ga likvidiraju.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fp.vremeplov%2Fvideos%2F755077834640226%2F&show_text=0&width=640” width=”640” height=”400” style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0” allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”></iframe>

Dukić je KPD napuštio 5. januara, od kada mu je na račun pogodnosti odobren petnaestodnevni godišnji odmor. S obzirom da se već deset godina Dukić nalazi u zatvoru, istražitelji ispituju da li se motiv napada krije iza bedema spuškog zatvora.

Kako su naveli iz Uprave ZIKS-a, zatvorenik S.D. služi jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 12 godina i dva mjeseca, zbog teškog ubistva putem pomaganja, falsifikovanja isprava i nanošenja teških tjelesnih povreda u Njemačkoj.

Izvor: PinkM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve