Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Mjesec manje robije za Svetozara Marovića

Zahtjev za spajanje kazni, koji je podnio branilac Svetozara Marovića, advokat Zdravko Begović, prihvaćen je, pa je njegovom klijentu robija smanjena mjesec.

foto: rtcg.me

Begović je u izjavi za „Dan” potvrdio da je dobio sudsku odluku o spajanju kazni i smanjenju robije.

– Naš zahtjev je prihvaćen i po tom osnovu je moj klijent kažnjen umjesto na dvije i po, na dvije godine i pet mjeseci, kazao je Begović.

Osim toga, bivši funkcioner DPS-a, ukoliko se bude dobro vladao, ima pravo da bude otpušten iz zatvora nakon što odleži dvije trećine kazne.

Takođe, od izrečene kazne biće odbijeno i vrijeme provedeno u pritvoru gdje je Marović proveo šest mjeseci.

Marović je sa Specijalnim državnim tužilaštvom potpisao dva sporazuma o priznanju krivice kojima je priznao da je bio vođa „budvanske kriminalne grupe”, koja je budžet Opštine oštetila za više desetina miliona eura.

On je 17. maja ove godine potpisao dva sporazuma koji ga obavezuju da u zatvoru provede ukupno 42 mjeseca i plati 1,1 milion eura.

Odmah nakon potpisivanja sporazuma pušten je iz pritvora, u kojem je proveo šest mjeseci. Marović je priznao tužilaštvu da je bio na čelu kriminalne grupe koja je u projektima „Jaz”, ,,TQ Plaza”, „Kopirajt”, „Krapina”, „VTE”, „Bulevar” i „Prijevor” nanijela višemilionsku štetu opštinskom budžetu.

Marović je prihvatio navode tužilaštva da je bio vođa kriminalne grupe koju su činili bivši čelnici Opštine Budva i njihovi saradnici, a koja je nezakonitim radnjama nanijela višemilionsku štetu opštinskom budžetu. Slobode je lišen zbog sumnje da je izvršio produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja, izvršenog na organizovan način.

Nakon višemjesečnih pregovora sa Specijalnim državnim tužilaštvom, Viši sud u Podgorici je 1. septembra potvrdio sporazum prema kojem je Marović zbog predmeta „Donji bulevar”, „Krapina”, kao i za slučajeve „Properti investment” i „Kopirajt” pristao na zatvorsku kaznu od godinu i deset mjeseci, kao i da u humanitarne svrhe uplati 50 hiljada eura, a preuzeo je obavezu da državi vrati milion i sto hiljada eura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve