Utorak, 25 Juna, 2024
Rubrika:

Ministarstvo pravde: Marovići moraju da odsluže kaznu u Crnoj Gori

Ministarstvo pravde reagovalo je povodom tvrdnji koje su se pojavile u medijima da je Miloš Marović, koji je u Crnoj Gori osuđen na kaznu zatvora pravosnažnom presudom Višeg suda u Podgorici, dobijanjem državljanstva Srbije izigrao crnogorsko pravosuđe Ministarstvo pravde.

Reagovanje prenosimo integralno:

1. Gospoda Svetozar i Miloš Marović pravosnažno su osuđeni presudama Višeg suda u Podgorici za krivična djela koja su im stavljena na teret.

2. Sva osuđena lica dužna su da se odazovu pozivu nadležnog suda na izdržavanje kazne zatvora u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija. U slučaju neodazivanja osuđena lica mogu biti prinudno dovedena. Ukoliko su ta lica nedostupna državnim organima u Crnoj Gori za njima raspisuje se potjernica i to najprije centralna (nacionalna), a potom i međunarodna potjernica.

3. Osuđena lica Svetozar i Miloš Marović su tokom krivičnog postupka, prilikom donošenja presuda i njihove pravosnažnosti i izvršnosti, kao i prilikom pokretanja postupka izvršenja krivičnih sankcija, bila državljani Crne Gore.

4. Na osnovu izloženog jasno je da su osuđena lica Svetozar i Miloš Marović dužna da kazne zatvora koje su im izrečene izdržavaju u Crnoj Gori.

5. Ministarstvo pravde Republike Srbije nije se obraćalo Ministarstvu pravde Crne Gore radi preuzimanja izvršenja kazne osuđenog Miloša Marovića od strane Republike Srbije. Istovremeno obavještavamo javnost da, ne samo da se Ministarstvo pravde Crne Gore neće obraćati Ministarstvu pravde Republike Srbije sa tim zahtjevom, već da svaki eventualni postupak sračunat na izbjegavanje izdržavanja krivičnih sankcija u Crnoj Gori, uključujući i naknadno dobijanje državljanstva druge države, neće dobiti podršku Ministarstva pravde Crne Gore, bez obzira na to o kojem licu je riječ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve