piše: Željko Vukmirović

Životarenje na crnogorskoj opozicionoj sceni se definitivno može smatrati kao rijetka umjetnost.

Prvo je bilo “nacionalno pomirenje”. Onda je bilo ono da su četnici i partizani isto. Kao, borili su se za istu stvar. Ništa saradnja sa okupatorima, ništa slikanje sa fašističikim saradnicima. A ništa ni ono na tim slikama sa sve osmjehom uz čašicu. Nema to nikakve veze.

Tek, neki dan je stiglo ono od DF-a da će inicirati izmjene Ustava. I da srpski jezik treba da bude službeni, a srpska trobojka narodna zastava. Po principu, šta da se radi, daj da zamutimo, etnonacionalizam je bar sigurna stvar na Balkanu, nema tu šta da se priča, ima samo da se održava “plamen starog žara”.

Lagano, zar ne?

Običan čovjek bi rekao – ništa lakše.

Oni “neobični” koji su svoju sudbinu potražili u političkom nacionalističkom angažmanu i pripadnosti drugoj naciji samo će nastaviti dalje.

Nego, ovo je vrijeme saopštenja. Vele:

“Mnogo toga se dešava posljednjih mjeseci, vidite snimke koje objavljuje Duško Knežević, a u koje je umješan vrh tužilaštva. Uskoro slijede i izbori, pa zavisno od drugih aktuelnih tema, procijenićemo da li ćemo inicirati izmjene Ustava”, rekoše iz DF-a.

Ništa Vrhovna komanda, ništa neredi, ništa robija, ništa presuda, ništa porijeklo para, ništa Spuž. Ništa ugledni parlamentarci. Čeka se nova sezona.

Prema sadašnjim izgledima za DF i bratiju u Crnoj Gori, u igri je slogan “Mi ili ONA”.

Nema im druge. A ni druga.

Sa druge strane, stoji znak, zabetoniran, kao da ga se sve to ništa ne tiče.

Piše kratko, ništa naročito.

“Dobrodošli u Crnu Goru”.

 

*Zabranjeno je kopiranje i korišćenje obajavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala Aktuelno.me i autora teksta. 

 

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments