Subota, 2 Marta, 2024
Rubrika:

Mandić i Knežević opet kod svog mentora Sergeja Željeznjaka

Visoki funkcioner vladajuće Jedinstvene Rusije (JR) Segej Železnjak podržao je održavanje referenduma o ulasku Crne Gore u NATO u organizaciji Demokratskog fronta (DF), ocjenjujući da je to “najcivilizovaniji način da se očuva mir i nacionalna saglasnost” u zemlji, saopštila je ruska vladajuća stranka.

U saopštenju se navodi da se Železnjak, koji je zamjenik generalnog sekretara JR i član Komiteta Državne Dume za spoljnu politiku, sreo sa članovima rukovodstva Demokratskog fronta Andrijom Mandićem, Milanom Kneževićemi političkim savjetnikom Ljubomirom Radinovićem.

Železnjak je rekao da pozitivno ocjenjuje “sve veću popularnost geopolitičke koncepcije vojne neutralnosti ‘Balkanske četvorke’ u regionu”.

Mandić se na sastanku založio da se referendum o ulasku Crne Gore u NATO održi 24. marta, na dan godišnjice početka bombardovanja SRJ.

– Spremni smo da referendum bude održan i drugog dana, rekao je Mandić, navodi se u saopštenju.Knežević i Mandić su se založili za stvaranje zajedničke rusko-američke grupe koja bi se bavila događajima na Balkanu.

– Nama je krajnje neophodna rusko-američka politička radna grupa. Rusija i SAD bi u okviru nje mogli da kontrolišu i narodni referendum o svrsishodnosti ulaska Crne Gore u NATO, rekao je Mandić, navodi se u saopštenju JR.

Prema Ustavu Crne Gore, referendum može da raspiše samo Skupština u kojoj većinu ima Demokratska partija socijalista sa koalicionim partnerima.

Izvor: AntenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve