Petak, 14 Juna, 2024
Rubrika:

KRIVOKAPIĆ: Potrebno smirivanje tenzija

Crnoj Gori potrebno je smirivanje velikih političkih tenzija i to je ključni državni interes u ovom trenutku, ocijenio je lider Socijaldemokratske partije (SDP), Ranko Krivokapić.

On je razgovarao juče sa ambasadorkom Francuske Kristin Tudik o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i evroatlantskim integracijama, i upoznao je sa aktuelnim političkim dešavanjima u zemlji i ključnim socio-ekonomskim problemima i izazovima sa kojima se suočavaju građani Crne Gore.

Lider SDP-a je rekao da je glavni cilj SDP-a pronalazak rješenja za izlazak iz političke krize, uz ponavljanje parlamentarnih izbora, zajedno sa predsjedničkim koji bi se održali najkasnije u prvoj polovini 2018. godine.

– Crnoj Gori je neophodno smirivanje velikih političkih tenzija i to je ključni državni interes u ovom trenutku. SDP će, kao i krajem 2015. godine, kada smo pokrenuli parlamentarni dijalog i zajedno sa EU vratili mir na podgoričke ulice, i sada raditi na političkom rješavanju krize. SDP je svjestan da na raznim stranama postoje oni kojima odgovara nestabilnost i koji priželjkuju i prizivaju političke i pravosudne scenarije koji zakonomjerno vode u sukobe, rekao je Krivokapić.

Naveo je da SDP, jedina od osnivanja, baštini iste programske vrijednosti privrženosti EU i NATO integracijama.

– Crna Gora će veoma brzo postati punopravni član NATO, a u tom trenutku će protagonisti politike podjela izgubiti i posljednju kartu kojom zavađaju i dijele narod, kako bi uporedo sa tim sprovodili brutalnu poharu sopstvene države, krijući se iza lažnog patriotizma i navodne privrženosti Crnoj Gori, rekao je Krivokapić.

Ocijenio je da je Francuska oduvijek bila iskreni partner Crne Gore u širenju evroatlantskih vrijednosti, i tom prilikom se zahvalio na ratifikaciji Protokola o pristupanju Crne Gore u članstvo u NATO.

Izvor: RTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve