Subota, 24 Februara, 2024
Rubrika:

Komandant SAJ-a osuđen na pet mjeseci zatvora

Suspendovani komandant specijalne antiterorističke jednice Radosav Lješković osuđen je na pet mjeseci zatvora zbog prikrivanja SAJ-ovaca koji su u oktobru 2015. pretukli više građana nakon protesta DF-a. Njegov advokat Zdravko Begović iznenađen je presudom i najavljuje žalbu.

Sudija Osnovnog suda u Podgorici Željka Jovović osudila je bivšeg komandanata SAJ-a Radosava Lješkovića na pet mjeseci zatvora zbog pomoganja počiniocima nakon počinjenog krivičnog djela. Lješković je prema ocjeni suda, svjesno prikrio imena pripadnika SAJ-a koji su u noći 24. oktobra 2015 godine, nakon protesta DF-a, pretukli više građana među njima i Milorada Martinovića.

Sudija Jovović smatra da je Lješković, između ostalog, svojim podređenima dozvolio da povodom slučaja prebijanja Martinovića sačine zajedničku, a ne pojedinačnu izjavu, čime je omogućio prikirivanje istine o tom slučaju. Za sud je neosnovana odbrana Lješkovića koji je tvrdio da je to uradio zbog nedostatka vremena, a sudija nije povjerovala ni u Lješkovićevu tvrdnju da je za slučaj Martinović saznao dva dana nakon tog događaja, dok o drugim slučajevima prebijanja od svojih podređenih nije ni tražio izjavu. Sud je dakle potvrdio stav tužilaštva i Lješkovića osudio na pet mejseci.

Lješkovićev advokat Zdravko Begović kaže da je izneneđan presudom i najavljuje žalbu.

– Ja sam pokušao da sudu predstavim da moj branjenik nije izvršio krivično djelo, a sud je našao da je tužilac bio u pravu. Dugo sam u sudnicama i iskreno sam izneneđan današnjom presudom. Međutim, život teče dalje, ja ću izjaviti žalbu Višem sudu u Podgorici koji će kopnačno odlučiti ko je bio u pravu, izjavio je Begović novinarima po izlasku iz suda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve