Subota, 13 Aprila, 2024
Rubrika:

KNEŽEVIĆ: Poskupljenje goriva novi udar na sirotinju i srednju klasu

Od momenta kad se Duško Marković dohvatio premijerskog mjesta, i na silu uspio da sklepa Vladu na temelju represije, tzv. državnog udara, izborne krađe, političkih ucjena i progona opozicionih lidera, postalo je jasno da za građane Crne Gore dolaze teški dani.

Zaduživanje države i niz sramnih mjera kojima se drastično smanjuju i ukidaju naknade najranjivijim djelovima stanovništva samo su početak otimanja koje je vladajuća većina spremila za građane. U istom stilu Vlada je nastavila poskupljenjem goriva od 16 centi, bez ikakvog opravdanog razloga, što je još jedan udar na sirotinju i ono što je ostalo od srednje klase, čije sistemsko uništenje DPS sprovodi već četvrt vijeka, izjavio je predsjednik DNP-a i funkcioner DF-a Milan Knežević.

– Time će neminovno doći do osjetnog pada ionako veoma niskog standarda, a nakon potpunog finansijskog iscrpljivanja crnogorskih građana uslijediće otpuštanja u javnom sektoru, što je u svojoj filozofsko-proročkoj besjedi nedavno najavio i jedan od režimskih biznismena Veselin Vukotić.

U međuvremenu, “bijela biznis elita”, kako je u svojoj novogodišnjoj poslanici blagosiljao Duško Marković, nastaviće s enormnim bogaćenjem, a teret ekonomske propasti će preuzeti crnogorske porodice koje preživljavaju mjesec zadužujući se na sve strane.

Smatram da je krajnje vrijeme da cjelokupna opozicija zajedno sa sindikalnim organizacijama počne udružene aktivnosti, i pruži otpor ovoj neviđenoj ekonomskoj tiraniji. Ako neko misli da je dovoljno organizovati jedan protest ispred Skupštine, i održati govor kako je stanje alarmantno, a pritom ništa ne preduzeti da se to i promijeni, onda zaslužujemo da nam se dešavaju i gore stvari, poručio je Knežević.

DF će, kako je najavio, “sasvim sigurno nizom akcija istrajavati na beskompromisnoj borbi protiv DPS predatora, zalaganjem za konfiskacijom imovine i naplatom ekstra profita od Đukanovićevih i Markovićevih saboraca koji su od Crne Gore napravili privatni feud”.

– Zato smatramo da je jedinstveno djelovanje protiv DPS-a i protiv njegovih partnera, od suštinske važnosti za obračun s ovom pošasti, koja je utamničila građane Crne Gore. Da je to jedini način na koji se građani trajno mogu osloboditi uzurpatora i uništitelja svega vrijednog u Crnoj Gori, jasno je i DPS-u, koji upravo zato na svaki način pokušava kreiranim haosom i političkim progonima da skrene pažnju sa pitanja od vitalnog značaja za građane.  Zato javno pozivam predstavnike manjinskih naroda, koji su dali Markoviću većinu za ovakvu antinarodnu Vladu, da ili blokiraju ovu i slične odluke, koje predstavljaju direktan udar na građane Crne Gore, ili da napuste taj tajkunsko-mafijaški provizorijum. U suprotnom, i oni će snositi odgovornost za istinski državni udar, koji se permanentno sprovodi od strane režima nad crnogorskom sirotinjom, koja sve ovo neće još dugo trpjeti. A tad sve sitne privilegije i ministarski portfelji neće imati značaja, niti će bilo koga osloboditi krivične odgovornosti zbog ekonomskog genocida nad sopstvenim narodom, zaključio je Knežević u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve