Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Kim Džong Un: Rata više neće biti zahvaljujući nuklearnom oružju

Sjevernokorejski lider je dodao da je ta zemlja razvila nuklearno oružje kako bi stekla “apsolutnu snagu” da spriječi da ponovo dođe do oružanog sukoba

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un izjavio je da više neće biti rata jer nuklearno oružje te zemlje garantuje njenu bezbjednost i budućnost, uprkos, kako je naveo, nesmanjenom spoljnom pritisku i vojnim prijetnjama, prenose državni mediji.

Kim Džong Un je to rekao na obilježavanju 67. godišnjice od okončanja Korejskog rata, koji je trajao od 1950. do 1953. godine, prenosi agencija KCNA.

Sjevernokorejski lider je dodao da je ta zemlja razvila nuklearno oružje kako bi stekla “apsolutnu snagu” da spriječi da ponovo dođe do oružanog sukoba, prenosi Rojters.

“Sada smo sposobni da se odbranimo pred bilo kakvim oblikom pritiska visokog intenziteta i vojnih prijetnji od imerijalista i neprijateljskih snaga. Zahvaljujući našoj pouzdanoj i efikasnoj samoodbrambenoj nuklearnoj snazi neće više biti rata i bezbjednost i budućnost naše zemlje čvrsto će zauvjek biti zagarantovana”, rekao je Kim.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve