Utorak, 25 Juna, 2024
Rubrika:

Katnić traži hapšenje Mandića i Kneževića!

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić podnio je Skupštini Crne Gore zahtjev za odbrenje za krivično gonjenje i određivanje pritvora protiv Andrije Mandića i Milana Kneževića poslanika u Skupštini Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju, predsjednik Skupštine Ivan Brajović je uputio zahtjev Administrativnom odboru na dalje postupanje.

Administrativni odbor danas će u 15 sati razmatrati zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić traži skidanje imuniteta Mandiću i Kneževiću zbog, kako je obrazložio, krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i pripremanje djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore, izvršenog putem podstrekavanja.

Podsjetimo, jedan od lidera DF-a Andrija Mandić je juče u emisiji Živa istina poručio da će se, ukoliko neko od članova DF-a bude procesuiran, odgovor znati.

Poručio je Katniću i kako je rekao šefu režima, da ne idu tim putem.

U toku je sjednica Administrativnog odbor na kojoj se razmatra zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva za odobrenje za krivično gonjenje i određivanje pritvora protiv poslanika Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić traži skidanje imuniteta Mandiću i Kneževiću zbog, kako je obrazložio, krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i pripremanje djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore, izvršenog putem podstrekavanja.

Kako javlja reporter Antene M, ispred Skupštine više je policajaca nego obično.

Poslanica DPS-a Marta Sćepanovic smatra da imunitet treba da postoji ali i da ne treba da bude predmet zloupotrebe.

– Zahtjev tužioca je opravdan i glasaću za skidanje imuniteta, rekla je Šćepanović.

Poslanik DPS-a Miodrag Vuletić rekao je da nijedan poslanik ne smije se da krije iza poslaničkog imuniteta.

– Nije moje da se bavim da li je osnovan zahtjev za Mandića i Kneževića, ali je na nama da dozvolimo nadležnima da rade svoj posao. Glasaću za skidanje imuniteta, kako bi Tužilaštvo moglo da dovede ovaj slučaj do kraja, rekao je Vuletić.

Mandić: Čuo sam za Katnićev zahtjev, u Beogradu sam, večeras stižem u Podgoricu

Lider NOVE Andrija Mandić trenutno se nalazi u Beogradu i večeras se vraća u Podgoricu, saopštio je u izjavi za portal Antena M.

Kako je rekao, obaviješten je o zahtjevu Specijalnog državnog tužioca za skidanje imuniteta zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i pripremanje djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore, izvršenog putem podstrekavanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve