Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

Katnić širi istragu: Nikić i Čađenović na spisku

Na osnovu novih prikupljenih podataka Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal proširiće u narednih nekoliko dana istragu o planiranju terorističkih napada u Crnoj Gori na više osoba za koje postoje osnove sumnje da su upletene u stvaranje logističke mreže za djelovanje u noći 16. oktobra.

Prema informacijama Pobjede, na spisku Milivoja Katnića naći će se, između ostalih, Ananije Nino Nikić i Mihailo Čađenović.

Novi detalji u istrazi Specijalnog tužilaštva ukazuju da su Nikić i Čađenović bili u kontaktima sa osobama koje su involvirane – neke posredno, neke direktno – u organizovanje grupe, čiji su planovi osujećeni policijskom akcijom i hapšenjem 15. oktobra, dan pred glasanje na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.

U fokusu istrage Ananije Nikić je dospio nakon intrigantne priče koju je u srpskim medijima iznio bivši srpski obavještajac Slavko Nikić, nekada vrlo aktivni specijalac na Kosovu.

Prema ispovijesti Slavka Nikića – koju je do detalja ponovio na saslušanju u Specijalnom tužilaštvu u Beogradu – njemu je u proljeće prošle godine već pominjani Ananije Nino Nikić, u društvu čovjeka koji se predstavljao da je agent ruske obavještajne službe FSB, direktno nudio da bude jedan od ključnih organizatora grupe koja je trebalo da ,,izazove haos u Crnoj Gori“.

Crnogorski istražni organi osnovano sumnjaju da je intrigantni Rus iz Nikićeve priče, koji je u martu 2016. tragao za sposobnim izvođačima terorističkih aktivnosti, niko drugi do – Vladimir Popov (36), čovjek za kojim je Interpol Podgorica raspisao potjernicu, označavajući ga, uz Eduarda Širokova (45), za glavnog organizatora grupe koja je trebalo da izazove krvoproliće na kraju izbornog dana 16. oktobra.

Nikić je na saslušanju u Specijalnom tužilaštvu u Beogradu, kojem je prisustvovao i domaći specijalni tužilac Saša Čađenović, ustvrdio da je odbio da učestvuje u pripremanju terorističkih napada.

Zašto se Slavko Nikić, tek nakon devet mjeseci od događaja, a puna dva mjeseca nakon otvaranja istrage o planiranju terorizma, odvažio da javno govori o ,,nepristojnoj ponudi“ – za sada je tajna.

Izvor: Pobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve