Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

KACIN: Ratifikacija Protokola potpuno izvjesna

Ambasador Slovenije pri NATO-u Jelko Kacin, za televiziju Pink M, kaže da je potpuno izvjesna ratifikacija Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u. Stvari su, kako kaže, u procesu i pravovremeno će se završiti.

Ambasador Kacin je televiziji PINK M kazao da je stanje redovno, da nema odgađanja niti prostora za bilo kakvu dilemu.

– Mi uporno ponavljamo da je procedura pod nadzorom i da će se ratifikacija desiti. Stvari su u procesu i proces će se pravovremeno završiti – rekao nam je.

Kacina ne zabrinjavaju komentari novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trampa o tome da je NATO zastarjela organizacija.

– Predsjednik je izabran. On je nov u Bijeloj kući. Mnogo toga što do sada nije pratio mora usvojiti i vidjećete njegova sve realnija gledanja na preostali dio svijeta – naveo je Jelko Kacin.

Podsjetimo, rasprava o ratifikaciji do sada je pomjerana nekoliko puta iz raznih razloga. Posljednji put je dnevni red izmijenjen na zahtjev republikanske većine i fokusiran je na izbor ključnih bezbjednosnih zvaničnika u administraciji novog predsjednika SAD Donalda Trampa.

Spoljnopolitički odbor Senata prethodno je jednoglasno odobrio ratifikaciju Protokola za pristupanje Crne Gore.

Da bi protokol bio ratifikovan, potrebno je da za njega glasa dvotrećinska većina od 100 senatora. Ukoliko Senat da zeleno svietlo, to treba da odobri i predsjednik SAD i time bi Amerika bila 23. od 28 članica NATO-a koja je ratifikovala crnogorski protokol.

Izvor: Pink M

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve