Subota, 3 Juna, 2023
Rubrika:

ISTINA BOLI: Srpske trupe 1918. okupirale Crnu Goru!

Da velika većina medija i “elita” u susjednoj Srbiji nisu u stanju da istini pogledaju u oči govori negiranje Srebrenice, ali i “vrisak” pojedinih medija povodom serije Božićni ustanak.

foto: antenam.net

Prvo je krenulo sa huškanjem na napad na srpske glumce koji se pojavljuju u ovoj seriji, a zatim su uslijedili naslovi “bruka i sramota”, “skandalozna izjava”… a sve zbog činjenice da su “Srbi 1918. okupirali Crnu Goru”!

Naravno, niko normalan ne optužuje Srbe kao narod za okupaciju Crne Gore i najgore zločine napravljene nad našim stanovništvom, ali se isto tako za srpske okupacione trupe i dinastiju Karađorđević ne može reći ništa drugo nego da su predstavnici  tada vladajuće, ekspanzionističke politike zasnovane na zločinima protiv čovječnosti – iste onakve politike oličene u 8 372 srebreničke žrtve. Kao što su Ratko Mladić i Radovan Karadžić “Srbi”, tako su i Aleksandar Karađorđević i njegovi oficiri na čelu okupacionih trupa u Crnoj Gori takođe “Srbi”. Nisu ni Turci, ni Austro-ugari, ni Englezi, već predstavnici zvanične, tada većinske politike države Srbije. Na isti način kao što je Adolf Hitler “Njemac”, ali s jednom razlikom: Njemci su imali svog Vilija Branta koji je kod svakog Njemca stvorio osjećaj stida zbog zločina koji su napravljeni u ime njemačkog naroda. S druge strane, sva izvinjenja aktuelnog srpskog premijera i kandidata za Predsjednika Aleksandra Vučića ili nisu iskrena, ili očigledno nemaju “prođu” kod većine srpskih elita.

Očigledno je “elitama” koje se ponose svojim krvavim dinastijama (Nemanjićima koji su mačem širili pravoslavlje, i Karađorđevićima koji su “uskrsli” na kraljoubistvu, a izgradili moć na đedoubistvu) jako teško da sebe pogledaju u lice.

“Vrisak” srpskih medija uslijedio je nakon izjave glumca Mladena Nelevića:

– Veoma sam zadovoljan i ponosim se onim što sam uradio. Igram čovjeka koji čuva vlast u Crnoj Gori u vrijeme nekih političkih zbivanja kada je kralj Nikola otišao u Francusku. Tu dolazi do okupacija Crne Gore od naše istočne braće, kako bi rekao kralj Nikola, gdje se ljudi ne snalaze šta i kako treba da reaguju, dodajući da u Crnu Goru tada dolazi 3.000 hiljade srpskih vojnika, dopremaju se topovi…

Akt srpskih okupacionih trupa, po nalogu dinastije Karađorđević, pomognut domaćim izdajnicima, izazvao je ustanak koji je de facto trajao od 1919. do 1929. godine i odnio, u vrtlogu pakla i smrti nekoliko hiljada ljudi, progonstva, stradanja hiljade crnogorskih domova, popaljenih preko 5.000 kuća, konstantna hapšenje i zatvaranje i mučeništvo preko 4.000 muškaraca, žena i djece itd, te i prisilni odlazak u egzil više od 3.000 Crnogoraca. Više o tome pročitajte na sljedećem linku.

Pogledajte naslovnice pojedinih srpskih medija povodom serije Božićni ustanak:

Informer.rs
Kurir.rs
Kurir.rs
Telegraf.rs
Telegraf.rs

P.S. Razumijemo da nije lako pogledati istini u oči kada za jednog od očeva nacije smatrate čovjeka kome je otac moguće ubio majku, i koji je kao najveće neprijatelje iz sopstvene zemlje proćerao svoga đeda, babu, tetke i ujake.

Anto Janković

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cetinje
15.03.2017-12:21 12:21

Ajmo ovako da se slozimo.
Nama koima je srpska vojska pobila nekog od clanova porodice i spalila kuce odnosno ognjista. Naravno da cemo biti kivni na tu vojsku. Niko nekaze da su srbi krivi ko narod kao sto se sada politizuje . kriva je tadasnja vlast i vojska koja je dosla u oslobodjenju crnu goru.tada. Kakve su bile srpske dinastije koje je svoj narod ubijao i zbacivao sa vlasti druga prica.
Treba da se shvati da mi porodice ciji su preci dozivjeli teror od srpske vojske ne optuzijemo srpski narod vec tadsnju vlas i vojsku.
Ne svadjajte nas obicne ljude