Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Incidenti iz Skupštine prešli u prijetnje likvidacijom

Novica Knežević iz Šavnika uhapšen je jer je prijetio glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću.

foto: Facebook.com

Uhapšen u Budvi zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje.

Policija ga sumnjiči da je na Facebooku napisao poruku Katniću “uputivši mu prijetnje po život i tijelo, a u vezi sa njegovim obavljanjem službene dužnosti što se odnosili na pitanje skidanja imuniteta dvojici poslanika”.

Knežević je saslušan u kotorskom tužilaštvu i određeno mu je zadržavanje.

Zbog zahtjeva za procesuiranje poslanika Mandića i Kneževića, Knežević je Katniću zaprijetio da će “završiti kao Zoran Đinđić, a možda i kao Ivan Stambolić”.

– Za nekoga Sv. Trifun za nekoga Dan zaljubljenih, a tebi specijalni tužioče Milivoje Katniću ja sam Nole Knežević,  unuk Veselina Vesa Kneževića i Krsta Grdinića bih poručio da ovo nije moja reklama, niti je sokoljenje. Bivši sam pripadnik MUP-a RCG, imam 39 godina, pet godina  nisam ulazio u ovu državu, ja ti neću reći da je ovo upozorenje, ovo ti je obećanje da ćeš završiti ako nastaviš  sa ovim pokušajima hapšenja kao ZORAN ĐINĐIĆ, a možda i kao IVAN STAMBOLIĆ, a ti me privedi da ti to kažem u oči, napisao je Knežević.

Na njegovom fejsbuk profilu objavljene su fotografije sa gotovo svim čelnicima Demokratskog fronta.

Podsjećamo, tokom jučerašnjeg zasijedanja Skupštine Crne Gore tokom kojeg je donesena odluka o skidanju imuniteta funkcionerima DF-a Milanu Kneževiću i Andriji Mandiću zbog “osnovane sumnje da su postali članovi kriminalne organizacije sa ciljem vršenja krivičnog djela terorizma i da su prihvatili da organizuju proteste koji će biti iskorišćeni za napade na Skupštinu“, došlo je do nekoliko incidenata.

ŠKRELJA: KNEŽEVIĆ PRIJETIO DA ĆE MI SLOMITI I DRUGU NOGU

Poslanik DPS-a Luiđ Škrelja je “Vijestima” rekao da je kao i njegove kolege bio izložen brutalnim prijetnjama, psovkama i  uvredama.

– Lično mi je Knežević prijetio da će mi slomiti i drugu nogu nazvavši me Šiptarom uz riječi koje mi lično i porodično vaspitanje ne dozvoljava da javno saopštavam. Zdušno, doduše iza mojih leđa mu je pomogao rasni Srbin iz Nikšića Milutin Đukanovic psovao mi je mrtvu i šiptarsku majku jasno i glasno uz odobravanje Budimira Aleksića i njegovo zdušno pridruživanje u prijetnjama i psovkama. U našim krajevima nijesu cijenjeni muškarci koji prijete, ipak je to odlika slabih ljudi koji u nedostatku argumenata posegnu sa prijetnjama i vrijeđanjem, rekao je Škrelja.

ŠĆEPANOVIĆ PODNIJELA PRIJAVU PROTIV JOČIĆ ZBOG UDARCA

Poslanica Demokratske partije socijalista Marta Šćepanović podnijela je prijavu protiv poslanice Demokratskog fronta (DF) Marine Jočić, jer je, kako tvrdi, udarila šakom u lice.

Šćepanović je za portal Antena M rekla da će Jocić biti privedena na razgovor zbog njene prijave.

Kako je kazala Šćepanović, nasrnula Jočić je nasrnula na nju u holu Skupštine.

– Stajala sam sa strane kad mi je prišla jedna žena koju ne poznajem i tiho me pitala: Jeste li vi Marta Šćepanović. Rekla sam: Jesam, izvolite. Žena je odjedanput osula paljbu po meni, više i ne znam šta je sve rekla, da bi me potom udarila šakom u lice. Ne znam što bi se sve dešavalo da pored mene nije bilo pripadnik skupštinskog obezbjeđenja koji je Jočićku spriječio da nastavi da me fizički napada, navela je Šćepanović.

Šćepanović je kazala i da je priložila sve dokaze zajedno sa izvještajem ljekara.

RADUNOVIĆ: JOČIĆ OPOMENULA ŠĆEPANOVIĆ VASPITNOM PACKOM

Poslanica DF-a Marina Jočić, kako je na Fejsbuku objavio njen kolega iz poslaničkog kluba Slaven Radunović, privedena je sinoć u Centar bezbjednosti Podgorica, po prijavi poslanice Marte Šćepanović.

Kako je naveo Radunović, Jočićevoj je u 21 sat počelo suđenje u Osnovnom sudu. Pogledajte šta je poručio Radunović.

Izvor: Vijesti, AntenaM, CdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve