Subota, 13 Aprila, 2024
Rubrika:

Han: Pratimo situaciju u Crnoj Gori; pozivamo na uzdržanost

Evropski komesar za proširenje Johanes Han smatra da je politička situacija u Crnoj Gori prilično delikantna zbog bojkota Skupštine od strane opozicije, prenosi Euractiv.

Han

– Vjerujem da će politički lideri u Crnoj Gori pronaći kompromis i da će dijalogom postignuti dogovor da se opozicija vrati u klupe Skupštine. To je ono što mi očekujemo i to je ono što narod očekuje od demokratski izabranih predstavnika, naveo je Han.

On je u intervjuu za Euractiv rekao da očekuje da svi crnogorski organi pokažu odgovornost i transparentno istraže šta se dogodilo na dan izbora, 16. oktobra prošle godine, prenosi Euractiv.

– Očekujemo da se transparetno istraži ono što se desilo na dan izbora. Kad je posrijedi ukidanje imuniteta poslanicama, to ne mogu da komentarišem, to je nešto što se reguliše domaćim zakonodavstvom. Pažljivo pratimo situaciju na terenu i pozivamo sve strane na uzdržanost, poručio je Han.

On je dodao da su veze Evropske unije i Crne Gore veoma bliske, i da je to zaključio iz sastanaka u kojima je učestvovao lično.

Han, koji je u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori boravio u decembru prošle godine, planira da se sretne brzo sa svim političkim subjektima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve