Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

Grbović: Biće teško, opozicija je ujedinjena, ali očekujem pobijedu

Sumirajući utiske onoga što je urađeno u prethodnom mandatu, prvi čovjek grada, Veselin Grbović kazao je za portal Onogošt da je mnogo toga završeno, ali i da lokalnu samoupravu čeka još mnogo posla.

Ipak, ono na šta je Grbović posebno ponosan jeste regulisanje finansijske situacije, za koju smatra da je u vrijeme njegovog dolaska bila izuzetno teška.

– Mislim da smo, zaista, sa jednim mukotrpnim radom i žestokim smanjenjem troškova i onim što smo najviše mogli da uštedimo uspjeli da popravimo tadašnju situaciju. Uspjeli smo da, praktično sve kratkoročne obaveze isplatimo, kao i zaostale plate, da redovno izmirujemo obaveze sa porezima, doprinosima… Reprogramirali smo poreze i doprinose i redovno godišnje plaćamo tu našu obavezu na rok od 20 godina, tako da to nije neko opterećenje, objašnjava on osvrćući se i na izgradnju kolektora, za koji je napomenuo da predstavljao veliku investiciju, ali da je time riješen jedan od najvećih ekoloških problema u Crnoj Gori.

Zadovoljan je Grbović i izgradnjom Olimpijskog bazena i Nikšićkog pozorišta za koje smatra da su, uz brojne festivale, kulturni i sportski život u našem gradu podigli na mnogo veći nivo i učinili da se slika o Nikšiću uveliko promijeni.Ipak, brojni su projekti koji tek treba da počnu ili se čeka njihova finalizacija.“U toku sljedeće godine završićemo kompletno gradski Trg.

Takođe, krenućemo u faznu rekonstrukciju Doma revolucije. Ove godine nas čeka i izgradnja Doma za stare“, kaže on ističući da će u narednom periodu biti završena dionica puta od Petrovića do Vraćenovića, do granice sa Bosnom, prema Bileći, pa će, kako je naveo, tako svi putevi u Nikšiću biti regulisani.

Posebno je zadovoljan, kako ističe, što su završeni stečajevi u svim firmama, a sada očekuje da krene sa radom i Mljekara „Nika“, te da Željezara i Boksiti povećaju svoje obime proizvodnje, a to će sigurno povući za sobom i nova radna mjesta.

– Metalac je zaposlio jedan dio ljudi, sada već raspisuje drugi oglas. Biće u sljedećoj godini još jedan, tako da će raditi 150 novih radnika. „Monteživ“, takođe, fino radi. Postoje neke investicije koje bi mogle u sljedećoj godini da se pokrenu i da se jednim dijelom riješi najveća boljka, a to je broj nezaposlenih ljudi, ono što najteže pada, iskren je on apelujući na Univerzitet i Ministarstvo prosvjete da povedu računa o broju ljudi koji završavaju pojedine fakultete jer, kako smatra, za nezaposlenost u Nikšiću veliki problem predstavlja i to što je teško naći zaposlenje kadrovima koji završe Filozofski i Filološki fakultet.

Osvrnuo se i na predstojeće lokalne izbore.„Biće dosta teško, opozicija je ujedinjena, ali ja očekujem da ćemo pobijediti jer građani vide šta je lokalna vlast radila ove četiri godine i pozdravljaju, bar po mojoj percepciji. Mislim da su zadovoljni i treba da budu. Mi da bi završili započeto treba nam još taj jedan mandat i mislim da ćemo ga imati“, završio je Grbović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve