Petak, 24 Maja, 2024
Rubrika:

Fotografija Lady in Red među top 10 finalista

Fotografija Lady in Red snimljena u Crnoj Gori među top 10 finalista za prestižnu nagradu Sony World Photography Awards 2017

Fotografija italijanskog fotografa, Plaćida Farande (Placido Faranda), Lady in Red, sa motivom Crne Gore, snimljena na rtu Veslo, na poluostrvu Luštica, osvojila je priznanje u okviru najvećeg svjetskog takmičenja fotografije Sony World Photography Awards za 2017. godinu, u kategoriji Open Travel i našla se u izboru top 10 finalista za ovu prestižnu nagradu.

Sve fotografije koje su ušle u najuži izbor biće izložene u Somerset galeriji u Londonu, od 21. aprila do 7. maja ove godine, čime će se Crna Gora promovisati, što je od posebnog značaja uzimajući u obzir važnost tržišta Velike Britanije za našu destinaciju. Pored toga, vijest su danas objavili brojni britanski mediji, među kojima Telegraph, Mirror, The Guardian, The Sun, Daily Mail, International Business Times i drugi.

U zvaničnom saopštenju Sony World Photography Awards 2017, navodi se da je u ovogodišnjem takmičenju učestvovalo preko 227 000 fotografija iz 183 zemlje, te da su sudije imale zadatak da izaberu pojedinačne fotografije u deset kategorija, koje predstavljaju najbolje savremene fotografije danas.

Fotografija Lady in Red snimljena je u ljeto 2016. godine, a do saradnje sa njenim autorom je došlo u okviru sprovođenja Online kampanje promocije turističkih potencijala Crne Gore Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Ministarstva održivog razvoja i turizma.

U opisu koji je priložio uz fotografiju, Plaćido Faranda kaže: “Snimio sam ovu fotografiju dronom, tokom ljetnjeg odmora. Moja supruga i ja proveli smo nekoliko dana u Crnoj Gori, na Jadranskoj obali i ovo je snimak sa rta Veslo, koji se nalazi u istočnom dijelu poluostrva Luštica. Ovo je savršeno mjesto gdje imate doživljaj udobnosti, privatnosti i odmora, i to je što sam želio da predstavim mojim djelom. Netaknuta, divlja ljepota i autentični pejzaž su ono što sam ovdje pronašao i nadam se da je to ono što odražava moja fotografija. Model: Nevena Mirković.“

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve