Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

Dubravka Šuica: EU ne smije da zanemari Balkan

Evroatlantske integracije moraju ostati prioritet crnogorske vanjske politike – poručila je u intervjuu za Pobjedu poslanica u Evropskom parlamentu Dubravka Šuica.

Ona ističe da je Crna Gora najuspješnija zemlja kandidat, te da narednih nekoliko mjeseci mora iskoristiti za produbljavanje i ubrzavanje svojih ekonomskih i političkih reformi, prije svega na području vladavine prava. Šuica je članica Odbora za vanjske poslove, koji će 30. januara raspravljati o prijedlogu rezolucije o Crnoj Gori.

Tekst rezolucije je sačinio izvjestilac za našu zemlju Čarls Tanok, a u tom dokumentu se, između ostalog, navodi da su primjetni pokušaji Rusije da utiče na razvoj događaja u našoj zemlji.

Komentarišući ovu stavku iz Tanokove rezolucije, hrvatska poslanica u EP je kazala da je dobro što će Crna Gora postati članica NATO-a, ali da je moguće da će i nakon toga Rusija nastaviti sa svojom propagandom.Šuica podsjeća da su globalni igrači – posebno Rusija – više nego zainteresovani za proširivanje svoje sfere uticaja. Zbog toga, kako poručuje, EU neće moći da priušti zanemarivanje Zapadnog Balkana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve