Utorak, 25 Juna, 2024
Rubrika:

DPS: Muhović uvrijedio sve časne Bihorce

Predsjednik Opštinskog odbora Bošnjačke stranke (BS) Petnjica, Adnan Muhović, svojim izjavama uvrijedio je građane Crne Gore, a prije svega sve časne Bihorce, saopštili su iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Petnjica.

foto: bscg.me

Podsjetimo, Muhović je kazao da su Crnogorci mala nacija i da ih ima manje od Bošnjaka u tuzlanskom kantonu, a takođe je ponovio da je Petar II Petrović Njegoš bio genocidni pjesnik.

– Izjava partijskog funkcionera Bošnjačke stranke Adnana Muhovića poznatijeg po aferama ‘Dacia je za kirbi’ i ‘Zapaliću auto’, a u Bihorskom kraju znanom i po sklonosti mijenjanju političkih partija, koju je dao u emisiji ‘Bez granica’ emitovanoj na programu TV Vijesti, u najmanju ruku zgrozila je sve dobronamjerne i slobodoumne stanovnike Bihora. Muhović je svojim izjavama stao rame uz rame sa istomišljenicima iz nacionalnih političkih partija u Crnoj Gori, a posebno van nje, koji hoće da cijepaju Crnu Goru, koji bi da prekrajaju granice i mijenjaju nacionalnu strukturu, pri tom ne mareći za posljedice, ni za to da nam nijesu potrebni novi sukobi, nasilja i svo zlo protiv kojeg se DPS borila godinama, uspjevši da očuva mir i suživot na ovim prostorima, saopštili su iz DPS-a Petnjica, prenosi radio Petnjica.

Kazali su da je Muhović svojim nastupom, u želji da doživi svoj ‘minut slave’, uvrijedio građane Crne Gore, ali prije svega sve časne Bihorce.

– Ovim putem želimo da pošaljemo poruku crnogorskoj javnosti da stavovi koje Muhović plasira nemaju utemeljenja kod naših sugrađana. Bihorci su i u velikoj Jugoslaviji i u Evropi pokazali da njeguju i poštuju različitosti i da grade mostove prijateljstva gdje god da žive, a posebno u Petnjici i Crnoj Gori, naveli su iz DSP-a Petnjica.

Kada neko saopštava ili iskazuje svoje misli na način kako to čini Muhović, kako su kazali, uvijek se može postaviti pitanje čini li to samoinicijativno, i za čiji račun.

– Jer što se našeg kraja tiče, ljudi ovdje odavno ne pridaju važnost njegovim izjavama, istakli su iz petnjičkog DPS-a.

Kako se navodi u saopštenju, u DPS-u ne sumnjaju da će građani shvatiti da je to izolovan slučaj i da mu neće pridavati važnost.

– Jer je Muhović odavno prepoznat u crnogorskoj javnosti kao neko ko jedino želi da se medijski eksponira, i ko ne razmišlja o svojim postupcima koji doprinose negativnom imidžu i Petnjice i naroda kojemu pripada, kao i njegove stranke čiji je funkcioner, piše u saopštenju OO DPS Petnjica.

Zbog izjava Muhovića, predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović danas se izvinio građanima Crne Gore.

Muhović je kasnije kazao da je Husović pogrešno interpretiran u medijima, te da se nije izvinio zbog njegovih izjava, jer, kako je pojasnio, one predstavljaju zvaničnu politiku stranke.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve