Petak, 24 Maja, 2024
Rubrika:

Ambasadori: Članstvo u NATO izazov godine

Crna Gora ne treba da napravi nikakve velike poteze u 2017, već da nastavi istim putem, putem modernizacije društva, ocijenili su za Televiziju Crne Gore ambasadori zemalja članica Evropske unije.

Na tom putu nas, kažu, čeka najveći izazov u godini – članstvo u NATO-u, što će kako poručuju, biti i najveći zadatak Vlade Duška Markovića.

– U osnovi, Crna Gora ne treba da napravi čudo, već da jednostavno nastavi istim putem kao i do sada, onako kako je radila i do sada. Dakle da završi proces modernizacije društva. To je priča koja se nikada ne završava, nikada nijeste modernizovali zemlju dovoljno. To mogu da kažem i za moju zemlju, mnoge druge… To je jednostavno kontinuiran proces. A Crnoj Gori na tom putu želim mnogo uspjeha, kazao je ambasador Itallije, Vičenco Del Monako.

Nezaobilazne stanice na tom putu su članstvo u Evropskoj uniji i NATO-u. Kod druge nas, smatra ambasador Slovačke u Crnoj Gori Roman Hloben, čeka najveći izazov u novoj godini.

– Svakako je najveći izazov finalizacija ratifikacije Pristupnog protokola Crne Gore. To je najveci zadatak nove Vlade, ocijenio je Hloben, uz uvjerenje da će članstvo Crne Gore u NATO-u biti ovjereno do sredine 2017.

Ambasador Mađarske u Podgorici, Kristijan Poša, obećava da će njegova zemlja podržati Crnu Goru da što prije stigne do cilja, u svjetlu činjenice da je u dva mandata bila naša kontakt država za NATO.

Od januara dobija i treći, a Poša vjeruje da će biti i poslednji.

– Nadamo se da poslije ovoga mandata neće više biti novih, jer će Crna Gora postati punopravna članica Alijanse, poručio je mađarski ambasador, prenio je portal RTCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve