Administrativni odbor na današnjoj sjednici odlučio je da shodno Poslovniku kazni poslanike koji su ga prekršili.

foto Skupština

Odbor je donio odluku o novčanoj kazni u visini 10 odsto plate za izrečene opomene za poslanike Milutina Đukanovića, Andriju Mandića, Jovana Vučurovica, Miluna Zogovića, Slavena Radunovića, Branka Radulovića, Nikolu Divanovića, Raška Konjevića.

Milan Knežević i Nebojša Medojević kažnjeni su sa 20 odsto od plate.

Milun Zogović iz DF-a smatra da odbor nije nadležan da kažnjava.

“Mi se na vaše kazne i opomene ne obaziremo. Svakodnevno nam pakujete afere. Posljednja je pakovanje afere Medojeviću”, kazao je Zogović, koji je nakon toga napustio sjednicu.

Konjević je kazao da je samo potpredsjedniku Skupštine “htio da kaže da neprincipijalno vodi sjednicu i da je opomenut”, te da se na ovaj način suzbija sloboda govora.

“Da sam bila u ulozi predsjedavajućeg ne bi vam izrekla opomemu ako je bilo tako kao što vi kažete”, rekla je Jovanka Laličić iz DPS-a obraćajući se Konjeviću.

Poslanik Demokratskog fronta Milutin Đukanović je  tokom rasprave o imenovanju dva člana Upravnog odbora za manjine rekao da su u Crnoj Gori manjine privilegovane.

„Politika Crne Gore se usmjerava prema nacionalnim interesima Albanaca, Bošnjaka i Muslima. Pripadnici islamske vjeroispovijesti upravljaju sa milijardu eura budžeta Crne Gore, a i svjedoci smo radikalnom porastu zapošljavanja iz redova tog naroda u posljednjih nekoliko godina, a posljedica svega toga je brutalna diskriminacija srpskog naroda“, kazao je Đukanović.

Poslanik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović mu je odgovorio da država teži građanskoj Crnoj Gori.

“Ova priča nije dobra za nas sve ovdje, ali podsjetiću da je najviše sredstava iz Fonda za manjine uzeo Srpski nacionalni savjet”, kazao je Ibrahimović.

Aktuelnu vlast kako je kazao Djukanović, vode hrišćani ali rade na destabilizaciji hrišćanskih vrijednosti.

“Zato što njihova vlast zavisi od glasova predstavnika bošnjačkog, muslimanskog i albanskog naroda. Oni su podlegli vašim pritiscima i ucjenama i vode politiku na štetu većinskog pravoslavnog naroda”, kazao je Đukanović.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve