Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Za predsjednika Odbora direktora Plantaža izabran Božo Mihailović

Odlučeno na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora a u skladu sa odredbama Statuta

Za predsjednika Odbora direktora Plantaža izabran je Božo Mihailović dok je za zamjenika predsjednika izabran Dušan Perović, saopšteno je iz te kompanije.

To je odlučeno na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora a u skladu sa odredbama Statuta.

“Skupština akcionara je takođe za članove Odbora izabrala: mr Đorđija Rajkovića, prof. dr Bobana Melovića, prof. dr Veselina Orlandića, mr Seada Šahmana, Vladislava Dulovića, mr Zorana Senića i mr Nikolu Perišića.

Odbor direktora je prihvatio preporuku Ministarstva finansija o „ograničenju najviše zarade u visini od tri prosječne zarade u društvu, uključujući minuli rad“ i dao nalog menadžemtu da izvrši njenu realizaciju, vodeći računa da bude usklađena sa pozitivnim zakonskim propisima”, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, zaključeno je i da zarade zaposlenih u potpunosti treba da budu usklađene sa mjesečnim rezultatima poslovanja, u uslovima djelovanja virusa Covid 19.

Takođe, Odbor je inicirao da naknade članovima Odbora budu usklađene (u odgvarajućoj srazmjeri) prema navednoj preporuci, kao i prema rezultatima poslovanja kompanije, a shodno zakonskim i statutarnim obavezama.

“Time se želi dati precizna informacija o budućim naknadama članovima danas konstituisanog Odbora, a kako bi se demantovale, informacije koje su ovih dana plasirane u medijima”, kazali su iz Plantaža.

Odbor direktora je, kako dodaju, upoznat sa svjetskim medaljama (ukupno osam) i priznanjima, koje su dobijene za vina kompanije „13. Jul-Plantaže“a.d. na prestižnom svjetskom vinskom takmičenju Decanter World Wine Awards u Londonu za 2020. godinu. Odbor direktora je razmotrio i više tekućih pitanja iz svoje nadležnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve