Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Vujović: Radnici Željezare nakon praznika očekuju zakupca i imenovanje izvršnog direktora

''Nadamo se da će napokon novi investitor ako dođe, biti pravi strateški partner, a ne kao do sada''

U EPCG Željezara Nikšić očekuju da će uskoro dobiti investitora koji će, kako je ranije najavljeno, napokon pokrenuti proizvodnju čelika u toj fabrici. Matična kompanija Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) 11.decembra objavila je javni poziv kojim zainteresovanim investitorima nudi u zakup proizvodne pogone u svojoj ćerki firmi- Željezari. Zainteresovanim je ostavljena mogućnost da se prijave do 25. januara naredne godine, ali u fabričkom Sindikatu na pitanja Portala RTNK ističu da zakupca očekuju nakon predstojećih praznika.

“Poslije praznika čekamo dolazak potencijalnih investitora i, kao što bi naš narod rekao, ustoličenje novog izvršnog direktora Željezare. Nadamo se da će i taj proces biti završen onako kako treba, da će najbolji biti izabran. Što se nas tiče imaće punu podršku ako bude neko ko će biti uz radnike, ako ne bude sigurno da nećemo ćutati ma ko bio i kako se zvao. Nadamo se da će napokon novi investitor ako dođe, biti pravi strateški partner, a ne kao do sada”, kazao je za Portal RTNK predsjednik Sindikata EPCG Željezara Nikšić Ivan Vujović.

Ističe da je trenutno u Željezari 288 zaposlenih koji su spremni da rade. Međutim, kaže Vujović, osim što su uposleni na izradi konstrukcija već četiri mjeseca čekaju i da sa EPCG potpišu ugovor o izvođenju građevinskih radova na upravnog zgradi Solar gradnje.

“Opet nijesmo mi krivi što ugovor nije potpisan, naša hemijska je spremna za potpisivanje. Čekamo drugu stranu. Mi smo tu da radimo, a uprava naša i EPCG da nam obezbijede posao, zarade i od 1. januara primjenu Kolektivnog ugovora od kojeg sigurno nećemo odustati ni za jedan jedini milimetar”, tvrdi Vujović.

Na pitanje Portala RTNK da li će, kao i ostali zaposleni u energetskom sektoru dobiti zimnicu, Vujović kaže da im je isplata obećana nakon novogodišnjih praznika. Željezarci su pred predstojeće praznike očekivali i decembarsku platu.

“Imamo obećanje od strane EPCG, sa kojom imamo cijeli dan komunikaciju, pogotovo sa Milutinom Đukanovićem da će isplata radnicima Željezare biti 3.januara, i mi vjerujemo u to. Takodje, imali smo komunikaciju i sa ministrom ekonomije Sašom Mujovićem koji se aktivno uključio ne samo u problem Željezare, već i vezano za problem zimnice radnicima Željezare na čemu mu se iskreno zahvaljujemo. Pokazao je da je od onog dana kad je došao u Željezaru postao jedan od nas”, kazao je Vujović.

IzvorRTNK

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve