Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Vlada tek sad utvrdila prestanak mandata direktoru Uprave za gazdovanje šumama i lovištima: Mujević još prošle godine podnio ostavku

Ističe da se, od samog dolaska na funkciju direktora, zalagao prvenstveno za zaštitu crnogorskih šuma i insistirao na dodatnim angažovanjima u ovom segementu

Vlade Crne Gore je, na jučerašnjoj sjednici utvrdila prestanak mandata na mjesto direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, na moj lični zahtjev, a zbog podnošenja ostavke na tu dužnost, dana 29. 08. 2023. godine, saopštio je doskorašnji direktor Armin Mujević.

“Tim povodom želio bih da istaknem da mi je bila izuzetna čast i zadovoljstvo što sam u proteklom periodu obavljao ovu funkciju u periodu od preko godinu dana i osam mjeseci i što sam bio na čelu Uprave za gazdovanje šumama i lovištima. Ovom prilikom želim da se javno zahvalim svim zaposlenima Uprave za gazdovanje šumama i lovištima na predanom, odgovornom i profesionalnom radu i odnosu prema poslovnim aktivnostima, kao i na podršci koju su mi pružali kako bismo zajednički ostvarili neke od zacrtanih ciljeva”, poručio je Mujević.

On se zahvalio kolektivu Uprave, koji, kako je naveo i pored brojnih poteškoća, nedostatka stručnog kadra, nedostajućih finansijskih sredstava, administrativnih barijera, nedovoljne opremljenosti i sličnih problema, nije ni u jednom trenutku odustao od nastojanja da se u istinskoj mjeri posveti zaštiti i unapređenju crnogorskih šuma, što sam od njih i zahtjevao i što su ulagali i dodatne napore i trud kako bi svi poslovni zadaci bili završeni u predviđenim rokovima.

“Takođe, zahvalio bih se na odličnoj i profesionalnoj saradnji resornom ministru, gospodinu Vladimiru Jokoviću i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Upravi za inspekcijske poslove, Upravi policije i drugim nadležnim organima, bez čije podrške sigurno ne bismo uspjeli da realizujemo zacrtane planove”, istakao je Mujević.

Kako je istakao, tokom svog mandata nastojao je da funkciju obavlja odgovorno, transparentno, časno i pošteno, da unaprijedi postojeće stanje i da zaposlene Uprave organizuje na najbolji mogući način, kako bi postigli što bolje rezultate.

“Mislim da smo u tome u velikoj mjeri i uspjeli, o čemu govore i rekordni poslovni rezultati za 2022. i 2023. godinu, a sve zahvaljujući predanom radu zaposlenih i ulaganju dodatnih napora kako bismo došli do takvih rezultata. Trudio sam se da posebnu pažnju posvetim rješavanju gorućih problema koji su Upravu opterećivali prethodnih godina, zbog čega se nadam da sam u tome i u velikoj mjeri i uspio”, kazao je Mujević.

Ističe da se, od samog dolaska na funkciju direktora, zalagao prvenstveno za zaštitu crnogorskih šuma i insistirao na dodatnim angažovanjima u ovom segementu.

“U tom pravcu, postigli smo dosta, iako uvijek može bolje i uvijek treba težiti boljem. Iz tih razloga ističem da sam ponosan na postignute rezultate, koje smo zajedničkim timskim radom ostvarili i pored brojnih izazova sa kojima smo se na tom putu suočavali i da mi je bilo veliko zadovoljstvo da budem dio kolektiva Uprave za gazdovanje šumama i lovištima. Nadam se da će Uprava nastaviti sve započete aktivnosti, posebno u segmentu zaštite crnogorskih šuma i borbe protiv bespravnih radnji u šumama, kako bismo naše šume ostavili u što boljem stanju budućim generacijama i da će iz godine u godinu postizati i sve bolje poslovne rezultate, jer smo dokazali da kapacitet za to ima”, naveo je Mujević.

On je čestitao novom VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, gospodinu Milošu Rajkoviću i poželio mu mnogo uspjeha i dobrih poslovnih rezultata u budućem radu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve