Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

INVESTICIJA PREKO 100 MILIONA: Uskoro 1.495 novih radnih mjesta u Podgorici

Komisija za vrednovanje ponuda za izbor korisnika biznis zona donijela je odluku o utvrđivanju rang liste po Javnom pozivu za izbor korisnika i dodjeljivanje parcela za izgradnju objekata u biznis zonama

Komisija za vrednovanje ponuda za izbor korisnika biznis zona donijela je odluku o utvrđivanju rang liste po Javnom pozivu za izbor korisnika i dodjeljivanje parcela za izgradnju objekata u biznis zonama.

“Komisija je ocijenila da su ponude koje su dostavili Trust Construction d.o.o. i KIPS d.o.o. formalno ispravne i finansijski prihvatljive. Trust Construction d.o.o. ponudio je izgradnju komercijalnog, kongresnog i hotelskog centra, kao i centra za pružanje zdravstvenih usluga sa pratećim sadržajima. Vrijednost planirane investicije iznosi 117.249.062,73 eura sa dodatnih 15.000.000 eura za infrastrukturno opremanje biznis zone. Ova ponuda podrazumijeva 1.425 novozapošljenih lica. Kips d.o.o. predvidio je izgradnju tržnog centra, a vrijednost investicije je 34.034.817 eura sa otvaranjem 70 novih radnih mjesta. Za infrastrukturno opremanje biznis zone Kips je planirao dodatnih 4.186.100 eura”, navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Glavni administrator Vuksan Vuksanović smatra da je ovo izuzetan doprinos razvoju ekonomije u Podgorici i pospješivanju ekonomskih aktivnosti, te da je za očekivati da će već iduće godine započeti realizacija ovih investicija, čime će se otvoriti značajan broj radnih mjesta za naše sugrađane.

“Glavni grad je u prethodnom periodu preduzeo čitav niz koraka koji se odnose na valorizaciju zemljišta koje je u našem vlasništvu, a kao rezultat ovog rada imamo Odluku o utvrđivanju rang liste i dva privredna subjekta koji će realizovati različite privredne aktivnosti na teritoriji Podgorice”, istakao je Vuksanović, dodajući da jedan broj dostavljenih prijava na javni poziv nije bio formalno ispravan i iz tog razloga nijesu bile vrednovane od strane Komisije.

Vuksanović je podsjetio da ove dvije ponude podrazumijevaju izgradnju tržnih centara, kao i obezbjeđivanje komercijalnih sadržaja i ono što je najbitnije izgradnju zdravstvenog centra, čime će se u značajnoj mjeri unaprijediti ponuda zdravstvenih usluga u Podgorici.

Novi Javni poziv za izbor korisnika biznis zona će biti raspisan u prvom kvartalu 2022. godine, što će stvoriti nove uslove za jačanje investicionih aktivnosti i dalje ekonomsko osnaživanje Podgorice.

Iz Glavnog grada podsjećaju da će, realizacijom cjelokupnog projekta biznis zona Podgorica dobiti preko 2.500 novih radnih mjesta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca sa katunima bez struje
24.12.2021-18:46 18:46

Risto Iz Kipsa je ekspert! On bi trebo biti ministar!